Topla i udobna podna površina za kupatilo

Glamurozna slika ispod vaše kade ili tuša, deo je plutane podne obloge. Podovi od plute su otporni na toplu vodu i idealni za razliku od tepiha, koje je potrebno nositi na hemijsko čišćenje. Treba voditi računa o riziku od prosipanja tečnosti na pod. Nikako se ne preporučuju putajući podovi.

Obratiti pažnju na prosute tečnosti na podu

Ekološki dizajn postaje sve popularniji, što znači da izbor „zelenih”podnih obloga nastavlja da raste i postaje moderan. Pluta je jedinstven i eko – svesni materijal koji svoj topli izgled podjednako prilagođava savremenim ali i tradicionalnim prostorima.

PLUTA KAO MATERIJAL

Pluta je prirodan materijal i veoma obnovljivi resurs. Ne samo da je dobra za ekosistem u celini, već je i odlična za životnu sredinu. Pluta je ispunjena vazdušnim ćelijama koje je čine prirodno sunđeraste i mekane. Bez obzira da li se koristi kao podloga ispod tvrdog drveta ili tepiha, ili kao samostalni pod, pluta pruža udobnost koja obezbeđuje toplotnu i zvučnu izolaciju.

Prirodna toplina poda od plute

Podovi od plute koštaju više od linoleuma i tepiha, ali su po kvalitetu, rame uz rame sa mnogm podovima od drveta. Dostupni u velikom opsegu boja i dezena, mogu se naći u obliku pločica ili daski.

Iako su podovi od plute izdržljivi jednako kao i podovi od tvrdog drveta, ipak se mogu oštetiti. Teški predmeti postavljeni na pod mogu napraviti udubljenje, a klizni predmeti mogu devastirati površinu poda. Treba koristiti podmetače ispod predmeta kako bi se očuvala podna površina. Poput podova od tvrdog drveta, tako i podovi od plute mogu izgubiti boju tokom vremena, usled izlaganja direktnoj sunčevoj svetlosti.

Pod od plute

Podovi od plute idealni su kao pod u kupatilu zbog svojstva poliuretanskog sloja na površini koji štiti pod od vode, odnosno, prolivanja, tako što je ne upija. Da bi se pod očuvao, potrebno je postaviti mat ili tepih površine u blizini lavaboa i kade. Redovno čišćenje i suvo molovanje može pomoći u zaštiti samog završnog sloja poda i potrebno je ponavljati ovaj postupak svakih 5 – 10 godina.

Podovi od plute idealni su kao pod u kupatilu

Prethodni tekstDeking terase
Sledeći tekstPriprema podova od polimera