Komšije i klinci sredili park u Beogradu. „Tikkurila“ donirala boje.

Klinci različitog uzrasta i njihove mame očistili su i obojili deo parka koji se nalazi na otvorenom prostoru između solitera u Mileševskoj ulici kod broja 42 u centralnoj beogradskoj opštini Vračar, sagrađenih sedamdesetih godina XX veka. Boje za betonske površine donirala je kompanija Tikkurila, poznata po svojoj dugoj tradiciji u proizvodnji boja i lakova. Klinci različitog uzrasta i njihove mame očistili su i obojili deo parka koji se nalazi na otvorenom prostoru između solitera u Mileševskoj ulici kod broja 42 u centralnoj beogradskoj opštini Vračar, sagrađenih sedamdesetih godina XX veka.

Boje za betonske površine donirala je kompanija Tikkurila, poznata po svojoj dugoj tradiciji u proizvodnji boja i lakova. „Veoma smo ponosni što smo realizovali prvo urbano čvorište u Beogradu zajedno sa svojim komšijama i predstavnicima inicijative Čuvari parka. Neizmernu zahvalnost dugujemo komšijama i kompaniji Tikkurila bez čije pomoći ne bi smo uspeli da realizujemo ovaj projekat,“ izjavila je Tatjana Vukosavljević, ispred Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA).

„Donacijom boja za oslikavanje Prvog Urbanog čvorišta u Beogradu, želimo da pokažemo koliko boje čine naš život lepšim i omogućimo deci da se zabavljaju i igraju. Nema veće radosti od one kada vidite decu koja se raduju i igraju, jer samo srećna deca postaju i srećni i zadovoljni ljudi. I zato ćemo uvek pomagati svuda gde je potrebno da se unaprede uslovi za kvalitetno odrastanje naših najmlađih sugrađana,“ izjavila je Gorica Jević, direktor marketinga Tikkurile.

Foto: www.tikkurila.rs

Plato je velika slobodna površina, blago kaskadirana, podeljena na više terena za igru i druženje. Iako sve generacije u njemu provode slobodno vreme, veći deo prostora bio je nedovoljno iskorišćen, zapušten i prljav, što zbog loših navika i nemara korisnika i prolaznika, što zbog neefikasnog održavanja i nedovoljne opremljenosti mobilijarom. Od danas u sredini prostora postavljen je veliki sto koji će služiti svim komšijama, pre sveg mališanima za učešće u različitim radionicama.

„Želeli smo da nam prostor u kojem provodimo vreme bude lep i čist, a udruženim snagama mama iz kraja i njihove dece sada smo to ostvarile. Ovo je prva ovakva realizovana ideja u prostoru. Ovaj sto koji vidite biće mesto okupljanja i realizacije zajedničkih akcija. Sto u sebi ima skladišteni prostor u kojem stoje metle, lopate, kese, i sve što nam je potrebno za rad. Ponosni smo što danas deca kada nas vide, trče i viču hoćemo da čistimo,“  izjavila je Mila Bakić, iz komšijske inicijative Čuvari parka.

„Tikkurila“ donirala boje

„Došao sam da vidim ovaj divan prizor u kojem deca uživaju u društvu svojih roditelja. Trudićemo se da im pomognemo inicijativama građana onoliko koliko oni od nas budu tražili i pokušaćemo da budemo od koristi,“  izjavio je Branislav Popović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda.

Projekat „Urbana čvorišta“, koji je deo šireg projekta „Gradovi deljenja: kreativni podsticaj“ (SCCM), razvijaće se Beogradu pod rukovodstvom Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA), kako bi istakao društvenu ulogu građanskih inicijativa u unapređenju savremenih gradova. Njegova praktična primena ogleda se u razvijanju zajedničkih predloga građana i stručnjaka koji nastaju kao odgovor na socijalne i prostorne potrebe u neposrednom okruženju.

O Tikkurili: Tikkurila potrošačima, profesionalcima i industrijskim korisnicima pruža prilagođena i ekološki održiva rešenja za zaštitu i dekoraciju zidnih i drugih površina. Sa istorijom koja traje još od 1862. godine, Tikkurila je jedan od vodećih evropskih  proizvođača dekorativnih premaza koja je na Balkanu prisutna od 2011. godine akvizicijom Zorka Color fabrike boja i lakova iz Šabca.

Tikkurila official distributor logo

Gudmark Group d.o.o.
Hajduk Veljkova bb, 15000 Šabac
T. +381 15 368 851
info@gudmarkgroup.com
www.gudmarkgroup.com
www.zorkakolor.com