Kad su pločice izazov, pravo rešenje su flexibilni lepkovi

Poznato je da upotrebom kvalitetnih materijala pri gradnji štedite vreme, ali i novac. Ništa drugačije nije ni prilikom postavljanja pločica, naročito ukoliko se radi o zahtevnijim zadacima sa kojima se ne susrećete svakodnevno. Potrebno je izabrati pravog partnera, a kada su pločice izazov tu su Ceresit flex lepkovi.

Radi se o cementnim lepkovima sa aditivima koji obezbeđuju bolje performanse. Jedan od aditiva su Henkel MC polimeri. Ceresit fleksibilni lepkovi ih sadrže u velikoj količini i znatno olakšavaju rad s obzirom da produžavaju vreme obrade, odnosno lepak se ne suši brzo čime dobijate više vremena za podešavanje položaja pločica.

Za fleksibilnost ovih lepkova zaslužan je redisperzivni prah koji obezbeđuje i značajno veće prijanjanje lepka za podlogu u odnosu na konvencionalne lepkove.

Fleksibilni lepkovi do određene mere mogu da nadomeste pojedine nedostatke u podlozi. Zato su idealni za deformabilne površine kao što su gips table, gips malteri, podno grejanje, stare pločice, balkoni i terase, gde će neophodan kvalitet pri postavljanju pločica obezbediti Ceresit CM 16.

Za kritične površine poput postojećih pločica, bojenih površina, PVC-a, stakla, metala ili za pločice velikih formata (preko 60 cm) pravi izbor je super-fleksibilni lepak Ceresit CM 17. Zahvaljujući svojim karakteristikama Ceresit super-fleksibilni proizvodi mogu da odole pritisku pod kojim bi konvencionalni lepkovi za pločice pucali i pločice se odvajale.

Ceresit fleksibilni lepkovi pogodni su i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu. Koriste se za lepljenje svih vrsta slabo i jako upijajučih keramičkih pločica i granitne keramike. Obezbediće neophodan kvalitet na podlogama koje su izložene uticajima koji deformišu – kod postavljanja pločica na mestima koja trpe velika statička i termička opterećenja.

Zato su najbolji izbor za balkone i terase gde se tokom godine javlja izražena teperaturna apmlituda, ali i u prostorijama sa podnim grejanjem gde lepak da bi ispunio svoj zadatak mora biti otporan na temperature i do 80˚.

Fleksibilni lepkovi pravi su izbor i za sve oni koji započinju sa renoviranjem svojih prostorija. Više nije neophodno uklanjati stare keramičke pločice, a na ovaj način uštedećete i vreme. Potpunu zaštitu od vlage prilikom postavljanja pločica na pločicu obezbedićete korišćenjem fleksibilnih lepkova u kombinaciji sa drugim hidroizolacionim materijalima. CM 16 i CM 17 pogodni su i za sve permanentno vlažne površine poput bazena i javnih tuševa.

Za fleksibilno polaganje keramičkih pločica i drugih materijala na svim problematičnim površinama tu je i CM 77 flextec lepak na bazi silana koji je spreman za upotrebu. Bez prajmera se vezuje za metal, drvo, beton, cementne maltere i košuljice, ivericu, postojeće pločice i podne površine od veštačkog kamena, a takođe je pogodan za površine sa podnim grejanjem.

Može se koristiti i za površine izložene hemikalijama i permanentno vlažne površine kao što su perionice automobila, spa centri, bazeni, komercijalne kuhinje, silosi, pivare, mlekare, laboratorije.

Ukoliko odaberete pravog partnera nije problem obezbediti pouzdanu i trajnu vezu pločica i podloge ma kako zahtevna bila. Kako bi svoj život učinili lakšim, boljim i lepšim u izboru pravog materijala za vas pomoćiće vam i stručnjaci Ceresit tima.

Henkel Srbija d.o.o.
Bulevar oslobođenja 383
11040 Beograd
T. +381 11 207 22 50
F. +381 11 207 22 55
E. info.lepkovi@rs.henkel.com
W. www.thomsit.rs