Loft (dekorativni podovi) – Dobrodošli u svet mikrocementa!

Upravo razmišljate o novom podu u vašem prostoru. Počinjete pretragu na internetu , časopisima, obraćate pažnju na podove u visokobudžetnim filmovima, reportažama iz italijanskih vinarija, hotela, restorana…

Pominjete prijateljima da ste u poslednje vreme primetili podove “iz komada” u “industrijskom fazonu” koji podsećaju na uglačan beton, po malo i na mermer.. Imaju nekakav polu-sjaj, toplog su izgleda i prilično “fansy” uz minimalistički komad nameštaja… A onda neko od njih prokomentariše da je video baš takav pod u jednom kafiću na savskom šetalištu u Beogradu; u butiku poznatog brenda u tržnom centru BIG u Novom Sadu, u Muzeju savremene umetnosti na Ušću.

Drugi napominje da je baš jedan takav pod viđen u renoviranom stanu komšija. Uradili su pod u kompletnom stanu uključujući i zidove u kupatilu. Sada ti zidovi podsećaju na velike ploče poliranog betona na kojima se smenjuje nekoliko nijansi iste boje prožete ponekom naglašenom šarom. I na kraju dodaje: “Čuo sam kada je spomenuo da je to mikrocement”.

Izuzev dekorativnih i industrijskih podova, uspešno se bavimo hidroizolacijom i sanacijom objekata od vlage.
Foto: www.dekorativnipodovi.net

Mi ćemo se složiti sa vašim doušnicima i iz našeg skoro trogodišnjeg iskustva (koliko i MC postoji na našem tržištu) i objasniti još neke prednosti ovog, sada već, modnog trenda:

  • Pre svega ovo je prirodan materijal na bazi cementa i svaki pod je unikatan i teško ga je ponoviti.
  • Vaša vizija, širok spektar boja kao i naš rad daju mu jedinstven izgled i lični pečat prostoru
  • Nema fugne, a u tehničkom smislu otporan je na UV zrake (za razliku od većine epoxy-a i poliuretana); ima veliku čvrstoću identičnu betonu marke 25 (25 MPA) što ga čini veoma otpornim na habanje. Kada se na to doda poliuretanski zaštitni lak (protiv grebanja) dobijamo sistem visoko otporan na mehaničku abraziju.
  • Može se ugraditi na skoro sve stabilne i čvrste podloge kao što su beton, betonska košuljica, pločice, mermer MDF, OSB ploče i ne traži ništa posebno. Debeo je samo 2 mm.
  • Kada ga zaštitimo lakom može imati visok sjaj ili biti mat. Međutim, mi najviše volimo saten (polu-sjaj)
Foto: www.dekorativnipodovi.net

Ima još toga što bismo dodali o lakom održavanju, mogućem periodičnom održavanju/reparaciji ali bi smo to ipak ostavili za lično kontakt sa zainteresovanima.

Foto: www.dekorativnipodovi.net

Da zaključimo. Istinski smo srećni i ispunjeni otkrićem ovog materijala. Prirodan je, lep je, jedinstven je, zahtevan je. Traži od nas majstorski deo, ali i smisao za šaru, teksturu… i da ne zvučimo sebično, definitivno uživamo i u zadovoljnom osmehu vlasnika novog poda, bila da se radi o kafiću, modernom poslovnom prostoru ili samo jednom kupatilu.

Foto: www.dekorativnipodovi.net

Dobrodošli u svet mikrocementa i uživajte u njima.

www.dekorativnipodovi.net

LOFT 
Stevana Šupljikca 123, Pančevo 26000, Srbija
Tel: +381 (0)65 23 89 897
E: office@dekorativnipodovi.net
W: www.dekorativnipodovi.net