Stepping Stone House – kuća koja stapa čoveka u prirodu

Arhitektonski studio Hamish & Lions je završio zdanje koje je nazvao „Stepping Stone House“, produžetak dvorca u Berkshireu, Engleska, koji je podignut na štulama iznad jezera. Hamish & Lions, čiji su osnivači Hamish Herford i Nicholas Lions, zamenili su tri nedovoljno iskorištene i poplavljene poslovne zgrade kako bi stvorile nove stambene prostore za porodicu sa petoro dece.

Troje od petoro dece živi sa poremećajem pažnje i hiperaktivnošću (ADHD) – poremećajem u ponašanju koji vas može učiniti hiperaktivnim – tako da je dizajn proširenja namenjen da pruži umirujući prostor ispunjen dnevnom svetlošću i prirodnim materijalima koji, na neki način, stapaju ljude u prirodu. Veća od ove dve zgrade osigurava porodici novi stambeni prostor povezan sa postojećim prizemljem kuće sa strukturnim staklenim mostom.

U manjem delu objekta nalazi se samostalna gostinska kuća sa kuhinjom i dnevnim prostorom, pomoćni hodnik, kupatilo i krevet uvučen ispod nagibnog stropa.

Stepping Stone House je podignuta iznad jezera na čeličnim stubovima, koji je štiti od poplavnih voda i omogućava plivanje ispod nje. Obe konstrukcije su prekrivene kosim krovovima koji su podržani kolonama u obliku slova i izrađene od lepljenog drveta koje je izabrano zbog svojih preciznih i stabilnih svojstava, kao i toplini obloga Douglasa koji se koristi u unutrašnjosti.

Deo teksta preveden sa stranice: www.dezeen.com

Prethodni tekstREČ STRUČNJAKA: Podne obloge koje odgovaraju na vaše zahteve
Sledeći tekstOdvodi u kuhinjama i kupatilima