DOMOTEX izlagači predstavljaju inovativan dizajn enterijera

Još ima vremena, ali visok broj registracija kompanija za izlaganje na sajmu je primljeno do sada što nagoveštava uspešan DOMOTEX 2019 (11-14 januar, Hanover, Nemačka).

Mnogi od ovih izlagača već rade na finim detaljima svog izlagačkog nastupa i sa nestrpljenjem isčekuju otvaranje manifestacije kako bi predstavili svoje najnovije proizvode u januaru. Ključna tema sajma “CREATE’N’CONNECT” je snažna izjava koja stavlja akcenat na megatrend konekcije B2B segmenta. Povezanost je važan aspekt u sektoru podnih obloga u smislu da su podovi oni koji povezuju i ujedinjuju sve elemnte u prostoriji. Podovi su sama osnova svake prostorije u kojima živimo i radimo.

Među uzbudljivim inkubatorima ideja podnih obloga i inovacija na narednom DOMOTEXU je i specijalni „Framing Trends“ u hali 9 – hala namenjena izlagačima i ostalim učesnicima koja im omogućava da predstave svoje inovativne i kreativne interpretacije ključne teme sajma. Wow efekat „Framing Trends-a“ privlači i zadržava posetioce iz celog sveta na DOMOTEXU gde – da iskoristimo reči iz glavne teme – oni mogu da se “CREATE’N’CONNECT” sa izlagačima i da ostvare nove korporativne avanture.

Mnogi izlagači koji će se naći na DOMOTEXU 2019. godine su autori inovativnih proizvoda koji se koriste u projektima enterijera u celom svetu. Njihove tepihe, podne obloge i instalacione sisteme koriste međunarodni dizajneri i dizajneri enterijera stvarajući originalne, maštovito dizajnirane prostore u kojima pod predstavlja povezivanje i ujedinjujući element celokupnog dizajna.

Na označenim lokacijama širom sveta – uključujući istorijsku salu u Čikagu, knjižaru-kafe u Oslu i novi stadion Allianz u Beču – arhitekte, enterijer dizajneri i projektanti su integrisali dizajn podova u svoju kreativnu vizija od samog početka, svesni potrebe da se svakoj unutrašnjosti doda konačni dodir magije koja ga donosi u život kao harmoničnu, organsku celinu. Ovi magični unutrašnji prostori savremenog dizajna enterijera imaju tepih pločice, ručne tkane tepihe, podove od drveta i instalacione materijale koji su premijerno prikazani u prošlosti na Sajmu DOMOTEKS – izlagači velikih imena kao što su Oriental Veavers, Galleria Battilossi, Parket Kapela, Klasen, Fletko i Uzin Utz.

novo. „Kvalitet, izrada, originalnost i autentičnost su vrednosti koje GTV deli sa Galleria Battilossi“, kaže Pigati. „Ovaj osećaj veze je razlog zašto smo odlučili da Izvanredni tepisi Battilossija budu pravi izbor za naš salon.“

Na drugom spratu IME-a Universe prodavnice u Oslu i butik ženske mode kao i susedna knjižara-kafe dele isti parket. Za dizajn 330 m2 poda, dizajn tim u IME Studiosu i dizajneri enterijera u Oslu arhitektonske i dizajnerske firme Snøhetta su odabrali „Hermitage Herringbone“ od Chapel Parkuet. Izabrali su izuzetno drvo u tri kontrastna tona zbog svoje blago grube površinske i izrazite interakcije boja. Crni parketi se povezuju sa okvirima i policama za knjige, dok se topliji drveni tonovi usaglašavaju sa starom sofom i neobrađenim drvenim gredama. Kapela Parket ima izložbeni prostor na DOMOTEX-u i u više navrata će predstavljati svoje karakteristične drvene podove.

Hotel Villa Vie ©Classen Group
Hotel Villa Vie ©Classen Group

Hotel Villa Vie je butik u monumentalnoj zgradi koja se nalazi na reci Mosel u Nemačkom gradu Cochem. Njegov vlasnik, Theodor Steidel, lično je dizajnirao gostinjske sobe, i svaka ima svoju prepoznatljiv šarm. Njegova vizija kombinuje starinski nameštaj sa savremenim dizajnom i pažljivo izabrani objets d’art. Za završni detalj u dizajnu enterijera i za uklapanje svih elemenata zajedno, Steidel se odlučio za izuzetno izdržljive, PVC free drvene obloge iz kolekcije „SONO Skiline“ by Classen. Odlučujući faktori bili su dugotrajnost materijala, nečujnost pri koračanju, ubedljiv izgled prirodnog drveta i mat završna obrada. „Podovi se lepo uklapaju u sobne kombinacije antikviteta i modernog, kvalitetnog nameštaja „, kaže Steidel.

Oriental Weavers The Blackstone-Hotel Crystal Ballroom ©Christopher-Villano
Oriental Weavers The Blackstone-Hotel Crystal Ballroom ©Christopher-Villano
Uzin Utz Forbo Flooring Allianz-Stadium Vienna ©Forbo-Flooring
Uzin Utz Forbo Flooring Allianz-Stadium Vienna ©Forbo-Flooring

Forbo Flooring izgled drveta i betona – komercijalne vinil podne obloge u različitim nijansama položene na oba nivoa poslovnog objekta, prijemni deo i hodnike, VIP sale i
konferencijske sale. U prostranom prijemnom delu izgled betona odaje utisak modernog dok u VIP salama autentičan izgled drveta parira i kreira dobro izbalansiran dizajn. Vinil je instaliran korišćenjem univerzalnog lepka Uzin KE 16, što rezultira dimenziono stabilnom površinom koja zadovoljava stadionsku estetiku i sve funkcionalne zahteve.

Battilossi© Galleria-Battilossi und Gebrueder Thonet Vienna
Battilossi© Galleria-Battilossi und Gebrueder Thonet Vienna

Povezivanje je važan aspekt dizajna podnih obloga. Podovi nas inspirišu, daju nam orijentaciju i postavljaju pozornicu za interakciju ljudi. Ovi i drugi ključni trendovi podnih obloga će biti predstavljeni na DOMOTEKS-u, vodećoj sajamskoj manifestaciji inovacije i trend platforme za industriju podnih obloga. DOMOTEX jednom godišnje osvijetljava pod i dizajn pružajući stimulativnu atmosferu izaziva kvalitetnu saradnju između izlagača i posetilaca.

http://www.domotex.de

DOMOTEX 2019
11-14 januara (petak-ponedeljak)
Hannover Exhibition Center, Hanover, Nemačka
www.domotex.de