Kompanija ACO „pozdravila“ 2017. u Pozorištu na Terazijama!

Kraj godine je period kada se sumiraju utisci i slave uspesi i jako je teško biti originalan u načinu na koji će kompanije odati priznanje saradnicima i ponuditi im sadržaj koji se umnogome razlikuje od konkurenata. Ipak, sinoć smo prisustvovali veoma originalnom načinu obeležavanja uspešne godine za nama i to od strane kompanije ACO.

Pozirište na Terazijama

ACO grupa je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti odvodnjavanja i prečišćavanja površinskih voda i voda unutar objekata. Osnovana je kao porodična kompanija 1946 godine u Rendsburgu u Nemačkoj, kao nastavak tradicije livenja gvožđa koju je ustanovila porodica Ahlmann u IX veku.

Danas ACO grupa broji više od 3800 zaposlenih u 40 zemalja sveta i 29 proizvodnih centara. Autentičnost, osećaj pripadanja porodici i posvećenost ostvarenju najviših ciljeva su stubovi ACO korporativne kulture. Upravo ove vrednosti povezuju ACO zaposlene, prevazilazeći kulturne i nacionalne razlike i doprinose njihovom ličnom i profesionalnom razvoju.

Prisutnima se obratila Jelena Grafakos Andrić, direktorica kompanije Aco

Dakle, upravo u duhu kulture ova kompanija je svoje saradnike i prijatelje odvela u Pozorištu na Terazijama na pozorišnu predstavu, odnosno jedan od najpopularnijih mjuzikala kod nas. U pitanju je Brodvejski hit MAMMA MIA, u režiji Juga Radivojevića, dok koreografiju potpisuje Mojca Horvat.

Ova predstava je ustvari srpsko-slovenačka produkcija, a prava za izvođenje kupio je poznati skijaš Jure Franko. U predstavi učestvuju četiri ansambla – glumački, muzički i dva hora, a dirigent je Vesna Šouc. Scenograf je Aleksandar Denić, kostimograf Bojana Nikitović a uloge tumače: Milena Živanović, Jelena Jovičić, Slobodan Stefanović, Vladan Savić, Dragan Vujić, Žarko Stepanov, Dušica Novaković, Ivana Knežević i drugi.

Mjuzikl „Mammma mia“ na Terazijama

Ispred kompanije “Aco” prisutnima se obratila Jelena Grafakos Andrić, direktorica i jedan od aktera sjajne ideje da baš ovaj mjuzikl bude okosnica druženja, iako, kako je i sama na početku rekla pozdravljajući goste, to nije običaj u građevinskom svetu. Zahvalila se pristutnima I poželela uspešnu 2018. godinu, naglašavajući da je za kompaniju ACO 2017. bila uspešna i da su oni zadovoljni onih što im je ona donela. Poželela je prisutnima mnogo uspeha i lepih događaja, omugućivši nam odmah potom još jedan takav prozvavši Slobodana Stefanovića jednog od aktera mjuzikla da nam izrecituje divnu čestitku koju je Duško Radović svojevremeno smislio. Počinje ovako…”“Želim vam da vas ne boli ono što vas je bolelo, a da vas voli ono što vas nije volelo. Želim da vam deca budu bolja od vas, da se više vi hvalite njima nego ona vama. Želim da vas dobro služe noge, da na njima provedete veći deo nove godine, da imate više posla nego vremena.”…

A mi iz redakcije “Podovi” upravo želimo ovako nešto kompaniji ACO uz zahvalnost što su napravili korak dalje u organizovanju događaja i postavili ozbiljan zadatak građevinskim kompanijama da prevaziđu ono što je njihov tim ljudi omogućio svojim saradnicima.

Predrag Rađen, urednik časopisa „Podovi“