Novi Sad prvi grad u Srbiji koji dobija Šeraton hotel

Poznati lanac hotela Sheraton dolazi u u Srbiju, a svoj prvi hotel otvoriće u novembru u Novom Sadu, na mestu gde je prvobitno planiran Holday Inn-u na Bulevaru Evrope, saznaje 021.

Ovaj portal poziva se na informacije sa sajta Sheratona, gde je, kako navode, otvaranje najavljeno za jesen, uz napomenu da još nije moguće rezervisati smeštaj. Vlasnik zgrade na Bulevaru Evrope je Miodrag Kostić, a kupio ju je krajem prošle godine od Vojislava Gajića. Zgrada je veličine 8.500 metara kvadratnih i gradila se skoro šest godina. Prema poslednjim informacijama do kojih je došao 021, uspešno su završeni pregovori s lancem hotela iz grupacije Starwood.

Tako će Novi Sad postati prvi grad u Srbiji u koji dolazi Sheraton. Sa više od 435 hotela širom sveta, u više od 70 država, ovaj lanac jedan je od najluksuznijih.

Šeraton hoteli su najbrojniji i najluksuzniji na svetu
Šeraton hoteli su najbrojniji i najluksuzniji na svetu

Zgradu u Novom Sadu gradila je Aleksandar gradnja, a ona odgovara zahtevima za internacionalnu kategorizaciju 4+ zvezdica. Osim smeštaja, na raspolaganju će biti i velnes zona sa zatvorenim bazenom, konferencijski centar sa više multifunkcionalnih sala, restoran internacionalne kuhinje i drugi dodatni sadržaji.

Zgrada je veličine 8.500 metara kvadratnih i gradila se skoro šest godina.
Zgrada je veličine 8.500 metara kvadratnih

Starwood planira da tokom 2019. godine otvori još dva hotela iz svoje grupacije u Srbiji, i to St. Regis i W hotels – oba u Beogradu, prenosi 021.

Izvor: radio021