Savremen sadržaj i novi izgled „Treffpunkt Handverk“ na DOMOTEKS-u 2020

„Treffpunkt Handverk“ na DOMOTEKS-u 2020 savremenog sadržaja i svežeg novog izgleda

S glavnim ciljem da stavi akcenat na DOMOTEX 2020, u hali 13, biće postavljen „Treffpunkt Handverk“ i to sa obnovljenim, modernizovanim dizajnom, a u cilju pokrivanja praktičnih tema i pitanja važnih za današnje profesionalne trgovce. Naime, „Treffpunkt Handverk“ je područje umrežavanja i zajedničkog prostora u kojem mladi ljudi i iskusni trgovci mogu da pronađu sve što im je potrebno za podsticajan i kvalitetan dijalog sa vršnjacima. Pored toga, očekuje ih još više demonstracija uživo u odnosu na prethodne godine.

Ovaj izlog će sadržati informativne i stimulativne prezentacije u kojima će stručnjaci izveštavati o aktuelnim problemima i izazovima sa kojima se sreću u trgovinskoj praksi i u vezi s tim predstaviće nova rešenja koja su osmislili po ugledu na iskusne profesionalce u ovom poslu. Biće ponuđeno mnoštvo mogućnosti za one koji se bave uređenjem enterijera, montere parketa i podova, te molere kako bi uz pomoć najnovijih dostignuća i saznanja doprineli brzom napretku u svom poslovanju i prometu. Teme koje su planirane da se prezentuju uključuju digitalizaciju, nedostatak veština i sukcesivnog planiranja, te pravni aspekat trgovisnke prakse, projekte obnove, marketing i još mnogo toga.

Prezentovani program sadržaće obiman niz razgovora i stručnih predavanja i trajaće puna četiri dana – koliko i traje DOMOTEX sajam. Njegova organizacija poverena je Norbertu Strehle-u, stručnjaku za podove i njihovu ugradnju.

Izlog Treffpunkt Handwerk, DOMOTEX 2020
Izlog Treffpunkt Handwerk, DOMOTEX 2020

Među govornicima biće prof. dr Andreas Rapp, stručnjak za parkete A.O. Rapp Gutachterburo and Labor za Bau-Forensika i direktor Instituta stručnih nauka u oblasti građevine sa Univerziteta Leibniz u Hanoveru, koji će govoriti o oštećenju površine na parketu i mogućnostima popravke istih. Karsten Krause, vlasnik i direktor K+E Bodenbelage und Dekorationen GmbH, održaće prezentaciju pod nazivom „Lagana čvrstoća podnih obloga – zahtevi i realnost“, a Richard Kille, direktor Kolnskog instituta za podove i opremanje enterijera (IFR Koln), pomno će prikazati dostignuća na temu „MMF podovi – troškovi, efekti i rizici plutajućih podnih obloga“. Kompetenzzentrum Digitales Handverk, savetodavna organizacija za digitalizaciju stručnih radnika, će takođe biti tamo sa nizom predavanja na temu „Putovanje digitalnom strategijom“. Pored navedenog, održaće se i prezentacija o sportskim podovima i to od strane Nemačkog saveza tehnologije parketa i podova (BV Parkett). Biće ponuđeno i rešenje za profil Kuberit, što će posebno doprineti značaju programa, kao što će to učiniti i Shaper Tools, alati za oblikovanje, koji će biti prezentovani pod nazivom „Kako robotika može da podrži veštine trgovaca u modernom dobu“.

„Izdanje ‘Treffpunkt Handverk’ za 2020. godinu totalno je usmereno na ovde, sada i na budućnost“, prokomentarisao je Richard Kille, a prezentovani program, prema njegovim rečima, imaće snažan tehnički fokus na podovima i asocijaciji potrebnoj iskusnim trgovcima i novim talentima. Predavanja o digitalizaciji u trgovini će takođe biti u prvom planu. „I konačno, marketing i prodaja trgovačkih usluga dobiće fokus koji zaslužuju! Sa novim izgledom i dizajnom, izlog „Treffpunkt Handverk“ biće primamljivo komunikacijsko središte koje trgovci, koji će posetiti DOMOTEKS 2020, jednostavno neće želeti da propuste.“

Treffpunkt Handwerk, DOMOTEX 2020
Treffpunkt Handwerk, DOMOTEX 2020

„Treffpunkt Handverk“, centar za obučene talente, će se predstaviti u saradnji sa Nemačkom Saveznom Asocijacijom za tehnologiju parketa i podova (BV Parkett), čije će učešće biti u formi prikazivanja na displeju, tehnički podržanih predavanja i uživo demonstracija. Kompetenzzentrum Digitales Handverk doprineće podršci programa tehničkog predavanja, a medijski partner Holzmann Medien će takođe biti prisutan. U međuvremenu, u aktivnim zonama, izlagači i DOMOTEX industrija demonstriraće njihove poslednje alate i ponudiće praktične savete o tome na koji je način najbolje pripremiti podlogu za postavljanje parketa i drvenih podnih obloga.

Posetioci DOMOTEX-a će po prvi put moći da dožive neverovatne proizvode izlagača Shaper Tools, te da otkriju nove načine za primenu i instalaciona rešenja i sisteme iz Kuberita. Linija izlagača u aplikaciji i odeljak instalacionih tehnologija takođe uključuju velika imena kao što su Mapei, Selit, Valinge, Unifloor i Uzin Utz.

Sa novim dizajnom i nepokolebljivim fokusom na najnovija dostignuća u sferi trgovine, izlog „Treffpunkt Handverk“ u DOMOTEKS-u je neophodan trgovcima koji su u potrazi za profesionalnim razvojem i stručnim informacijama. Tematski okvir, koji je obuhvaćen, je zaista širok i on se kreće u rasponu od digitalizacije do veština i zapošljavanja.

http://www.domotex.de

DOMOTEKS 2020
10. do 13. januara (petak-ponedeljak)
Izložbeni centar Hannover
www.domotex.de