RoyalParquet Eko masa za fugovanje parketa

Prateći trendove i vodeći računa o čovekovom zdravlju i njegovoj okolini kompanija Tikkurila razvila je ceo asortiman proizvoda za parket na vodenoj bazi – RoyalParquet program.

Radi se o proizvodima koji su u potpunosti ekološki bez štetnog uticaja na čovekovo zdravlje i okolinu.

U ovom tekstu predstavljamo Vam proizvod RoyalParquet Eko masa za fugovanje parketa.

Reč je o jednokmoponentnoj masi za fugovanje parketa, koju pre svega odlikuje odsustvo neprijatnog mirisa koji imaju klasične rastvaračke fug mase, lako nanošenje na parketnu površinu, kratko vreme sušenja koje ubrzava proces brušenja i lakiranja parketa, asmanjuje i potrošnju osnovnog/završnog parket laka. Upotrebom Eko mase za fugovanje zadržava se prirodna boja parketa i veoma lako se skida sa površine parketa.

Tikkurila je razvila ovaj proizvod u saradnji sa profesionalnim izvođačima i za njihove potrebe. Do skoro su parketari koristili masu za fugovanje parketa na bazi rastvarača, a s obzirom da prilikom eksploatacije proizvoda parketari moraju da budu na malom rastojanju od površine (nanosi se špahtlom u klečećem položaju) i trpe veliki uticaj isparivača iz mase koji ima štetno dejstvo po zdravlje.

Za razliku od rastvaračkih masa za fugovanje RoyalParquet Eko masa za fugovanje nema štetnog uticaja na zdravlje prilikom eksploatacije, takođe je veoma izdašna samim tim jer mu rastvarači/isparivači nisu baza. Masa se koristi pomešana sa prašinom nastalom od brušenja parketa, za popunjavanje manjih fuga do 2 mm širine, i tako napravljena smesa može da se koristi u kasnijem periodu ako se čuva u zatvorenoj posudi, za razliku od smese koju pravimo sa masom za fugovanje na bazi rastvarača koje su praktično za jednokratnu upotrebu.

Takođe upotrebom Eko mase za fugovanje alat ne rđa, ne crni i pere se vodom.

Tikkurila official distributor logo

Gudmark Group d.o.o.
Hajduk Veljkova bb, 15000 Šabac
T. +381 15 368 851
info@gudmarkgroup.com
www.gudmarkgroup.com
www.zorkakolor.com