Rešenja za površinsko odvodnjavanje

Klimatske promene i ekstremni vremenski uslovi zahtevaju odgovor u vidu kompleksnih i sofisticiranih sistema za površinsko odvodnjavanje. ACO u tom cilju razvija inteligentna sistemska rešenja koja imaju dvojaku ulogu: zaštitu ljudi od vode i vode od ljudi.

Protivpovratne klapne ugradnja
ACO Rešenja za površinsko odvodnjavanje

ACO Protivpovratne klapne za gravitacione cevovode otpadne vode, funkcionišu na jednostavnom principu nepovratnog ventila. Slobodna klapna dopušta kretanje otpadne vode samo u jednom smeru (nizvodno), a kod povratka vode iz kanalizacije, sprečava njen prodor dalje kroz instalaciju.

ACO Protivpovratne klapne se koriste u svim prostorima ispod nivoa kanalizacije, gde je moguće zaustaviti rad izvora otpadne vode (veš mašine, umivaonici, WC šolje i sl.) za vreme trajanja povratne vode. Zbog jednostavnog principa funkcionisanja i konstrukcije, ovi uređaji ne zahtevaju intenzivan servis niti visoke troškove korištenja.

aco logo 130px za potpis

ACO građevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb, 22314 Krnješevci, Stara Pazova
T. +381 22 811 580
F. +381 22 811 590
E-mail: aco@aco.rs
Web: www.aco.rs

Prethodni tekstANKETA: Francuski slog, riblja kost i brodski pod kao idealan izbor
Sledeći tekstReč urednika: Šta nas čeka na jesen, a šta na zimu…
ACO grupa je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti odvodnjavanja i prečišćavanja površinskih voda i voda unutar objekata. Osnovana je kao porodična kompanija 1946 godine u Rendsburgu u Nemačkoj, kao nastavak tradicije livenja gvožđa koju je ustanovila porodica Ahlmann u IX veku. Danas ACO grupa broji više od 3800 zaposlenih u 40 zemalja sveta i 29 proizvodnih centara. Autentičnost, osećaj pripadanja porodici i posvećenost ostvarenju najviših ciljeva su stubovi ACO korporativne kulture. Upravo ove vrednosti povezuju ACO zaposlene, prevazilazeći kulturne i nacionalne razlike i doprinose njihovom ličnom i profesionalnom razvoju.