Kako sigurno i trajno položiti masivan parket na podlogu?

UZIN Renoplan sistem 2

Pažljivo izabrane komponente Renoplan sistema 2 obezbediće besprekoran izgled i trajnost masivnog parketa bez obzira na vrstu podloge na koju je položen. Sistemsko rešenje sadrži jednokomponentni poliuretanski brzosušeći predpremaz UZIN PE 414 Turbo, koji omogućava optimalno prijanjanje na različite upojne i neupojne podloge i posebno dvokomponentno lepilo UZIN MK 92 Si. Renoplan sistem 2 namenjen je onima koji žele besprekoran i trajan izgled položenog masivnog parketa.

Renoplan sistem 2 rotacionom masinom WOLFFCementnu košuljicu najpre izbrusite rotacionom mašinom WOLFF, kako bi uklonili ostatke i nevezane delove. Površinu usisajte WOLFF usisivačem da odstranite prašinu i ostale nečistoće.

 

Renoplan sistem 2 tanak sloj brzovezujuceg predpremaza UZIN PE 414 TurboNanesite tanak sloj brzovezujućeg predpremaza UZIN PE 414 Turbo najlonskim valjkom. Predpremaz mora očvrsnuti približno za 60-90 minuta, zavisno od tipa podloge i količine nanosa (potrošnja od 100 do 150 g/m2).

 

Renoplan sistem 2 poliuretansko lepilo za parket UZIN MK 92 SiRučnim električnim mikserom zamešajte dvokomponentno poliuretansko lepilo za parket UZIN MK 92 Si: komponentu A sa komponentom B! Pri radu koristite odgovarajuća zaštitna sredstva.

 

Renoplan sistem 2 Lepak UZIN MK 92 SiLepak UZIN MK 92 Si ravnomerno nanesite na podlogu nazubljenom špahtlom B11. Budite pažljivi, nanesite onoliko lepka koliko možete za 40-60 minuta položiti parketa.

 

 

Renoplan sistem 2 Parket pazljivo polozite u lepak i dobro pritisniteParket pažljivo položite u lepak i dobro pritisnite. Obratite pažnju, da parket po celoj površini bude u kontaktu sa lepkom. Nakon 24 časa površina je prohodna i spremna za brušenje i naredne faze obrade.

 

Renoplan sistem 2 povrsina je prohodnaNakon 24 časa, površina je prohodna i spremna za brušenje i naredne faze površinske obrade.

 

 

Prednosti za polagače

Sistemske komponente Renoplan pružaju polagačima višestruke prednosti. Jednokomponentni poliuretanski brzosušeći predpremaz UZIN PE 414 Turbo služi za učvršćivanje i zatvaranje upojnih i neupojnih podloga sa povećanim ostatkom vlage. Veoma važno je da ne sadrži rastvarače i nema štetnog uticaja na ljude i prirodnu sredinu. Posebno dvokomponentno poliuretansko lepilo UZIN MK 92 Si je univerzalni lepak za sve vrste drvenih podova. Omogućava brzo i stabilno očvršćavanje i vezivanje. Lepak je izuzetno pouzdan i bezbedan. Ne sadrži rastvarače, tako da je neškodljiv za ljude i prirodnu sredinu.

www.uzin.rs

UZIN UTZ Srbija d.o.o.
Bulevar Peka Dapčevića 43, 11010 Beograd
T: +381 11 3989 050
F: +381 11 3989 088
rs@uzin-utz.com
www.uzin.rs