Put ka energiji budućnosti

Enerset d.o.o. iz Beograda je kompanija čija je delatnost projektovanje, izrada i ugradnja energetski efikasnih i ekoloških grejnih sistema.

Permanentno učenje i usavršavanje, odabir vrhunskih proizvoda i posvećenost potrebama kupaca omogućili su im da postanu prepoznati u ovoj oblasti. Stručnjaci u kompaniji, sa posebnom pažnjom prate razvoj tehnologije, posebno u oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora i ekologije i nude grejne sisteme prilagođene novim trendovima i zahtevima tržišta.

Ekološke promene, trošenje zaliha fosilnih goriva i sve teža eksploatacija, tehnološki, ali i ekonomsko politički razlozi, postavljaju električnu energiju kao jedini održivi, a ujedno i najčistiji način za obezbeđenje energetskih potreba u budućnosti. Neminovno, grejanje kao osnovna ljudska potreba dobija sasvim novi ugao posmatranja.

rasdnik
Foto: Enerset doo / Montaža grejnih kablova u rasadniku

Pretvaranje obnovljivih i čistih izvora energije (nuklearna, solarna, energija vetra i vode, biomasa, gas, termalni izvori…) u električnu ključ su rešenja ekološke i energetske krize. Zbog toga su grejni sistemi koji za svoj rad koriste električnu energiju ekološki prihvatljivi i poželjni jer ne emituju zagađenje se lako mogu povezati na bilo koji izvor u budućnosti.

Energetska efikasnost i smanjenje zagađenja životne sredine neophodni su preduslovi za opstanak i dalji razvoj čovečanstva. Upotreba električne energije eliminiše zagađenje na mestu potrošnje pa tako elektrifikacija daje mogućnost za smanjenje pritiska na životnu sredinu uz istovremeno povećanje komfora i životnog standarda. Najbolji primer za to su transport i grejanje i upravo tu leži najviše mogućnosti za elektrifikaciju i smanjenje emisije štetnih čestica.

Vodeći računa o energetskoj efikasnosti i životnom okruženju, kompanija Enerset d.o.o. nudi rešenja usmerena ka maksimizaciji zadovoljstva i komfora krajnjeg kupca. Inovativna primena grejnih kablova, termoregulacione opreme i uređaja za daljinsku kontrolu daje rešenja za budućnost prilagođena sadašnjem vremenu i potrebama.

ENERSET doo / električno podno grejanje Millimat u dnevnoj sobi
foto: ENERSET doo / električno podno grejanje

Električno podno grejanje

Primena grejnih kablova kod sistema podnog grejanja daje moderan, ekonomičan, efikasan, jednostavan i ekološki sistem. Električno podno grejanje pruža mogućnost za preciznu regulaciju temperature u svakoj prostoriji, a upotreba programabilnih i/ili termostata sa daljinskom kontrolom omogućava regulaciju temperature u realnom vremenu. Na ovaj način ne samo da podižete nivo komfora, već ujedno i štedite novac smanjujući potrošnju energije u periodu kada ne boravite u određenom prostoru.

Grejni kablovi postavljeni ispod površine poda daju toplotnu energiju na samom mestu upotrebe. Na taj način se izbegavaju gubici i rasipanje energije u procesu njene transformacije i transporta do mesta potrošnje kao kod drugih grejnih sistema.

Rešenja koja nudi kompanija Enerset doo iz Beograda lako se mogu integrisati u sisteme pametnih kuća i energetski efikasne objekte. Instalacija grejnih kablova i mreža veoma je jednostavna i brza, pogodna za rekonstrukciju i gradnju novih objekata. Ne zahteva održavanje, servis niti bilo kakvu pripremu za grejnu sezonu.

grejni kablovi
Foto: Enerset doo / Nexans grejni kablovi

Zaštita spoljašnjih površina i oluka od snega i leda

Danas sve veću primenu grejni kablovi imaju i kod otapanja snega i leda. Ovi sistemi su nezamenljivi u uslovima koji ugrožavaju bezbedno kretanje ljudi i vozila, kao i na mestima gde postoji mogućnost od nastanka štete na objektima zbog leda i snega.

Oluci, stepeništa, staze, pristupni putevi, terase…, uz skromna ulaganja mogu ostati suvi, bezbedni i funkcionalni, a pravilna upotreba i instalacija uređaja za merenje vlage i temperature garantuje pouzdanost u radu ovih sistema i minimalnu potrošnju energije.

Industrija, proizvodnja i prerada hrane i vode

Osim u stambenim i poslovnim objektima, grejni kablovi i termoregulaciona oprema nalaze svoju primenu i u industriji, ali i prilikom proizvodnje i prerade hrane i vode.

Grejanje cevi i rezervoara zbog tehnološkkih procesa ili njihova zaštita od smrzavanja može biti veoma kompleksan zahtev koji se jednostavno obavlja ako se grejni kablovi i uređaji za kontrolu i regulaciju sklope u jedan sistem prilagođen konkretnom projektu.

rasadnik
Foto: Enerset doo / Instalacija grejnih kablova za grejanje rasadnika

Produžena vegetacija i veći prinosi mogući su uz skromna ulaganja u sisteme za zagrevanje zemljišta.
Sprečavanje pojave vlage i kondeza u objektima namenjenim za skladištenje voća i povrća samo su neke od specifičnih primena. Enerset d.o.o. nudi rešenja za budućnost prilagođena sadašnjem vremenu i potrebama!

Inovativnost i inventivnost u primeni postojećih tehnologija daje nova rešenja i otvara nove mogućnosti.

Proizvodi i oprema renomiranih svetskih proizvođača i potpuno nov koncept podrške kupcima i saradnicima, zasnovan na kvalitetu usluga koje prate ceo proces od idejnog rešenja i projektovanja, pa sve do instalacije, za rezultat daju grejni sistem prilagođen datom zahtevu i optimizovan u pogledu investicije i potrošnje.

Enerset doo je kompanija čija je delatnost projektovanje, izrada i ugradnja energetski efikasnih i štedljivih grejnih sistema. Konstantan rad na usavršavanju i odabir vrhunskih proizvoda omogućili su da kompaniji Enerset doo iz Beograda da postane prepoznata u ovoj oblasti. Svojim klijentima nudi kvalitetne grejne sisteme koji će kroz uštedu u toku upotrebe vratiti uložena sredstva. Enerset doo nudi rešenja za budućnost prilagođena sadašnjem vremenu i potrebama!

enerset logo

Enerset d.o.o.
Bulevar Zorana Đinđića 144v, 11070 Beograd, Srbija
T: +381 11 63 01 600
M: +381 64 90 90 111
prodaja@enerset.rs
office@enerset.rs
www.enerset.rs