Potpisan ugovor o obnovi 15 punktova Narodne kuhinje u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor kompanije „Tikkurila“ Đoka Janjušević potpisali su danas u Starom dvoru Ugovor o obnovi 15 punktova Narodne kuhinje na teritoriji Beograda.

Potpisan ugovor o obnovi 15 punktova Narodne kuhinje u Beogradu
Potpisan ugovor o obnovi 15 punktova Narodne kuhinje u Beogradu

Siniša Mali je rekao da je u pitanju donacija kompanije „Tikkurila“, socijalne i društveno odgovorne kompanije, koja je pružila odličan primer kako se može pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. „U Beogradu trenutno ima 12.624 korisnika Narodne kuhinje i za sve njih je obezbeđen jedan topli obrok dnevno, koji se distribuira na 51 punkt u 17 gradskih opština. Sve socijalno ugrožene kategorije naših sugrađana imaju podršku Grada Beograda. Koliko je lokalna samouprava bogata pokazuje tako što pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Osim Narodne kuhinje, oni imaju pravo i na besplatno školovanje, vrtić, subvencije po pitanju cena komunalnih usluga. Veoma je važno i da radimo na njihovoj inkluziji po pitanju novih radnih mesta, zapošljavanja, jer to je jedini način da im obezbedimo sigurnu budućnost i da dobiju mogućnost da zarade novac i obezbede svoje porodice,“ izjavio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.
Mali je zahvalio kompaniji „Tikkurila“ na sjajnoj ideji i načinu da pomognu socijalno ugroženima i pozvao društveno-odnogovrne kompanije da se pridruže ovoj akciji kako bi do kraja godine svi punktovi u gradu bili obnovljeni.

Đoka Janjušević je izrazio zadovoljstvo što je danas potpisan Ugovor o donaciji i što će na taj način pomoći sugrađanima.
„Kada smo razmišljali na koji način možemo da doprinesemo unapređenju životnog okruženja i ambijenta naših sugrađana pošli smo od naše glavne premise, a to je da bi boje trebalo da ulepšaju i oplemene život. Donacija se sastoji od materijala i izvođačkih radova i njena vrednost iznosi nešto više od milion dinara. Sredićemo zidove, napraviti nove pultove za podelu hrane, srediti sanitarne prostorije i sve što je neophodno na tim lokacijama. Radovi će početi u ovom mesecu i trajaće do kraja godine, naveo je on, i dodao da zbog toga neće biti ugroženo normalno funkcionisanje tih objekata“, izjavio je Đoka Janjušević, generalni direktor Tikkurila. Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i vršilac dužnosti sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

O Tikkurili:
Tikkurila potrošačima, profesionalcima i industrijskim korisnicima pruža prilagođena i ekološki održiva rešenja za zaštitu i dekoraciju zidnih i drugih površina. Sa istorijom koja traje još od 1862. godine, Tikkurila je jedan od vodećih evropskih proizvođača dekorativnih i zaštitnih premaza.

Tikkurila logoTIKKURILA doo ŠABAC
A. Hajduk Veljkova bb, 15000 Šabac, Srbija
T. +381 15 368 800
W.  www.tikkurila.rs