Keramika Modus na Sajmu Cersaie 2012 u Bolonji

Uspešan nastup Keramike Modus na najvećem svetskom sajmu keramike u Bolonji

Keramika Modus, jedini hrvatski i vodeći regionalni proizvođač keramičkih pločica, uspešno je predstavio svoje najnovije kolekcije pločica te poslednja dizajnerska i tehnološka dostignuća na najvećem svetskom sajmu keramike CERSAIE 2012, koji je u italijanskom gradu Bolonji održan od 25. do 29. septembra 2012. godine. Štand Keramike Modus, istovremeno moderan i tradicionalan, koji je osmislila i realizovala italijanska firma Gamma Due, bio je prava „hrvatska priča“ na gotovo 100m² zapaženog interaktivnog izložbenog prostora.

Na sajmu CERSAIE predstavljeni poslednji trendovi i noviteti iz sveta keramike

Ovogodišnje izdanje sajma CERSAIE ponovo je predstavilo poslednje trendove i novitete iz sveta keramike brojnim poslovnim posetiocima, kao i zaljubljenicima u detalje za opremanje enterijera. Međunarodna izložba keramičkih pločica i prateće kupatilske opreme u Bolonji tradicionalno je glavni događaj za proizvođače, distributere, dizajnere, arhitekte, dekoratere i sve koji prate „keramičku scenu“ iz celog sveta. Italijanski sajam CERSAIE prava je nedelja visoke mode u svetu keramike!

Keramičke pločice Allure
Keramičke pločice Allure / foto: Keramika Modus

Keramika Modus – hrvatski brend za svetsko tržište

Keramičke pločice su proizvod, koji u odnosu na ostale materijale za oblaganje, ima niz prednosti s obzirom da je reč o najtrajnijem, najotpornijem i najatraktivnijem izboru za zidno ili podno oblaganje enterijera i eksterijera. Njihova primarna namena je funkcionalna, no danas sve više značajno utiče na vizuelni kvalitet prostora. Pored mnogih stranih brendova, na hrvatskom tržištu poslednjih godina se ističe i uspešan domaći – Keramika Modus, koji prati najnovije trendove, ali i sudeluje u njihovom stvaranju te daje rešenja koja su tehnološki i dizajnerski odgovor na zahteve domaćeg i stranog tržišta. Keramika Modus sarađuje s italijanskom firmom Gamma Due, koja je osmislila i realizovala štand firme na ovogodišnjem CERSAIE u Bolonji i od koje je kupila ekskluzivno pravo za distribuciju kolekcije Hello Kitty keramičkih pločica za Hrvatsku.

Predstavljene nove kolekcije pločica: Madielle, Sabuni, Pied de Poule i Provenzale

Moderan način opremanja enterijera i trendovi tržišta postavljaju uvek nove izazove, a na njih je i ove godine Keramika Modus na sajmu u Bologni odgovorila predstavljanjem novih kolekcija keramičkih pločica: Madielle, Sabuni, Pied de Poule i Provenzale. Predstavljene na prošlogodišnjem CERSAIE, kolekcije Allure, Fleur i Grafite aktuelne su kolekcije Keramike Modus na tržištu, koje postižu odlične prodajne rezultate. Trendovi u svetu keramičkih pločica idu uporedo s trendovima u uređenju enterijera i eksterijera – bojama i njihovim kombinacijama, uzorcima, strukturom… Kolekcije Keramike Modus prate te trendove!

O KERAMICI MODUS

Na osnovu tradicije i bogatih nalazišta gline Keramika Modus osnovana je šezdesetih godina prošlog veka u Vojniću, a danas posluje kao deo Samoborka Grupe. Kao jedini hrvatski i vodeći regionalni proizvođač keramičkih pločica evropski nivo poslovanja postiže timom zaposlenih stručnjaka, primenjujući najsavremeniju tehniku i tehnologiju. Osnovni proizvod firme je presovana pločica za unutrašnja oblaganja, a posebno vredan deo asortimana čine dekori i bordure, kao završni detalji u prostoru.

Keramika Modus sastavno gradi „Total Quality Management“, a od 1998. godine posluje prema normama Sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001, dok je 2006. godine uveden Sistem upravljanja okolinom ISO 14001. Ulaganjem, ne samo u tehnologiju i povećanje proizvodnje, već i u osavremenjivanje dizajna linija pločica koje Keramika Modus nudi na domaćem i stranom tržištu, ispunjeno je i poslednje, ali i ključno očekivanje kupca – kvalitet i estetski izgled pločice.

Više od 60% svog proizvodnog programa Keramika Modus izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije, Austriju, Italiju, Mađarsku, Rusiju, Rumuniju, Češku, Slovačku, Bugarsku…, a indirektno i na sva ostala tržišta.

Ciljevi Keramike Modus: podizanje konkurentnosti na stranom i rast prodaje na domaćem tržištu

„Planovi za budućnost Keramike Modus uključuju unapređenje proizvodnje te rad na podizanju konkurentnosti keramičkih pločica s oznakom Made in Croatia na veliko, i zahtevnom stranom tržištu, kao i ulaganje dodatnih napora za povratak poverenje domaćih kupaca u keramičke pločice hrvatske proizvodnje, gde se, promenom percepcije kupaca, već ostvaruje rast prodaje“, izjavio je predsednik Uprave Keramike Modus, g. Željko Radek i dodao kako je u orahovačkoj fabrici pri kraju instaliranje mašine za digitalnu štampu na pločicama, a ta najmodernija svetska tehnologija će omogućiti da se na pločicu aplicira izgled prirodnih materijala: drveta, mramora ili tekstila, a praktično će to biti gotovo istovetno otiskivanju fotografije na papir.

Uvodeći inovacije i u tom estetskom području Keramika Modus aktivno učestvuje u stvaranju svetskih trendova na području keramike i proširuje svoju bogatu ponudu.

KERAMIKA MODUS U BROJKAMA

•    136 zaposlenih u Keramici Modus
•    9.500 kvadratnih metara dnevna proizvodnja keramičkih pločica
•    60 miliona kuna uloženo u obnovu postojeće i nabavku nove opreme
•    60% proizvodnje keramičkih pločica se izvozi
•    podne i zidne keramičke pločice dimenzija 20×20 cm za unutrašnje oblaganje
•    zidne keramičke pločice dimenzija 20×20, 20×25, 20×30, 20×33, 20×40, 25×40 i 20×50 cm
•    podne keramičke pločice dimenzija 20×20, 30×30 i 33×33 cm

 

Keramika Modus d.o.o.

Prethodni tekstPrestala obaveza plaćanja 138 parafiskalnih nameta
Sledeći tekstSajam u Bolonji ili očaravajući šmek Italije