Šest jednostavnih koraka za postavljanja podova

BAUMIT Serbia d.o.o.
Baumit Nivello Quattro

Samoizravnavajuća masa za nivelisanje

Baumit Nivello Quattro
Baumit Nivello Quattro

Samoizravnavajuće mase za izravnavanje podova jednostavne su za korišćenje, a nakon vezivanja formiraju idealnu osnovu za postavljanje pločica ili drugih podnih obloga. Koriste se, ne samo pri renoviranjima, već i za izravnavanje starih podova ili ujednačavanje različitih nivoa površina, već i kod novogradnje za nove košuljice kada podne obloge, na primer pločice velikih dimenzija, parket ili linoleum, zahtevaju krajnje ravnu površinu.

Baumit Nivello Quattro je samorazlivajuća masa, izrađena na bazi specijalnog CASUBI veziva. Koristi se pre polaganja svih vrsta podnih obloga, kako bi se dobila izjednačena i homogena podloga.

Polaganje podnih obloga moguće je već nakon 24h, u zavisnosti od tipa, veličine i debljine obloge.

Baumit Nivello Quattro se koristi u unutrašnjim prostorima u slojevima maksimalne debljine 1-20 mm, a zahvaljujući specijalnom vezivu skupljanje mase je minimalno, te ne dolazi do stvaranja pukotina čak i kod debljih slojeva. Upravo minimalno skupljanje i nemogućnost stvaranja pukotina odvajaju Baumit Nivello Quattro od svih ostalih masa za izravnavanje.

Baumit Nivello Quattro je pogodna i za podna grejanja, kako zbog dobrog provoda i akumulacije toplote, tako i zbog svoje elastičnosti koja ne dozvoljava pojavu pukotina usled termičkih dilatacija.

Šest jednostavnih koraka za postavljanja podova

Čišćenje površineKORAK 1
Čišćenje površine

Pre početka postavljanja podova bitno je obezbediti da podloga bude čista, ravnomerno suva, kao i da se uklone ostaci građevinskog materijala, prašine i masti. Preporučuje se temeljno čišćenje usisivačem.

Priprema površine - priprema podloge za polaganje podaKORAK 2
Priprema površine

Kako biste učvrstili podlogu i povećali vezivanje obavezno je da podlogu tretirate predpremazom Baumit Grund. Pogodan je za porozne i neravnomerno upijajuće podloge kao što su cementne i kalcijumsulfatne košuljice, grube betonske površine i slično. Potrošnja: cca. 0,15 kg/m2.

Mešanje mase i pripremaKORAK 3
Mešanje mase

25 kg praškaste smese Baumit Nivello Quattro pomešati sa 6l hladne, čiste vode i dobro izmešati električnom mešalicom do homogene mase bez grudvica (vreme mešanja oko 2-3 min). Upotreba mase moguća je u roku od 30 minuta nakon pripreme, na temperaturi oko 20°C.

Nanošenje mase na pripremljenu podloguKORAK 4
Nanošenje

Pre nanošenja izravnavajuće mase, ukoliko se nanosi u većim debljinama, preporučuje se da obezbedite odvojanje mase od okolnih zidova i vertikalnih konstrukcija upotrebom dilatacionih traka, minimalne debljine od 5mm. Izlivanje pripremljene mase kreće iz najudaljenijeg ugla prema izlazu. Nakon izlivanja masu ravnomerno rasporedite gletaricom.

Nivelisanje maseKORAK 5
Nivelisanje

Uklanjanje vazduha iz mase i finalno nivelisanje obavlja se uz pomoć igličastog valjka. Baumit Nivello Quattro će se sama izjednačiti i zagladiti. Svežu masu primenom odgovarajućih zaštitnih mera treba zaštititi od promaje, direktnih delovanja sunčeve svetlosti i toplote.

Postavka podne oblogeKORAK 6
Polaganje obloga

Zahvaljujući brzom vezivanju mase, kretanje preko mase je moguće nakon 2-3 sata. Postavljanje podnih obloga moguće je već nakon 24h, u zavisnosti od tipa obloge i debljine nanetog sloja. Za više informacija obavezno pogledajte tehnički list.

www.baumit.com
BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs

Prethodni tekstENMON savetuje: Kako izabrati nameštaj za kupatilo
Sledeći tekstSAVET UREDNIKA: Kako odabrati deking za terasu ili dvorište?
Marka Baumit je danas prisutna u svesti građevinara i razvila se u jednu od najpoznatijih marki građevinskog materijala. Jasni ciljevi u poslovanju doveli su Baumit od pionira u građevinarstvu do broja 1 u Austriji i visoko pozicionirane marke u svakoj zemlji gde posluje. U Srbiji Baumit posluje od 2002. godine sa sedištem u Beogradu.