Osmo Polyx® ulja pomažu u kreiranju zdrave sredine u vašem domu

Osmo Polyx® ulja efikasno i postojano štite drvene površine od nečistoća, fleka i habanja. Istovremeno, pomažu u kreiranju zdrave sredine u vašem domu.

Kako bismo Vama, potrošaču, dali priliku da se uverite u kvalitet i bezbednost naših proizvoda, objavili smo listu sastojaka naših ulja na internetu (www.osmo.de/en), a ukratko ćemo ih predstaviti i u ovom članku.

Ime Osmo više od 100 godina pozdano štiti drvene proizvode, a preko 50 godina vezuje se za visokokvalitetnu i sigurnu završnu obradu drveta. Želeli bismo da se zahvalimo našim klijentima širom sveta na ukazanom poverenju – pružanjem najveće moguće transparentnosti. Vi to zaslužujete.

Na koji to način Osmo Polyx® ulja osiguravaju zdravu unutrašnju sredinu vašeg doma?

Polyx® ulje je bazirano na prirodnim vosku koje je odobreno od strane prehrambene industrije.
>> Bezbedno za ljude, životinje i biljke / pogodno za dečije igračke (prema standardu DIN 53160, DIN EN 71.3 i Euro Norma EN 1186)
>> Bez štetnih biocida, bez konzervansa i aromatičnih jedinjenja
>> Bez alergijskih reakcija izazvanih terpentinskim uljem

SASTOJCI OBJAŠNJENI LAIČKIM JEZIKOM

OSNOVA: Prirodna ulja i voskovi
Prirodna ulja i voskovi su najvažniji sastojci Polyx® ulja. Suncokretovo ulje, sojino ulje i ulje čička deluju kao vezivne komponente i prodiru duboko u drvo. Voskovi od karnaube i kandelile štite drvo spolja i olakšavaju negu i održavanje. Da bismo poboljšali fleksibilnost voska, dodali smo visoko kvalitetan parafin.

ZA NANOŠENJE ČETKOM: Rastvori
Rastvarači su neophodni kako bi se olakšao nanos četkom. U našim proizvodima koristimo dearomatizovani beli špirit bez benzena. Ova vrsta belog špirita je bez štetnih aromatičnih jedi- njenja i skoro bez mirisa. Kada se zavr- šni sloj osuši, špirit isparava. Odričemo se upotrebe bilo kakvih tzv. „prirodnih rastvarača“ koji izazivaju alergije, poput ulja narandže ili terpentinskog ulja, jer je poznato da je terpentinsko ulje glavni uzrok dermatitisa.

KOLORNA PALETA: Zemlja
Za suptilni efekat bojenja Polyx® uljima koristimo glinu i zemlju mineralnog porekla. Ovi prirodni tonovi su oslobođeni svih mogućih tragova teških metala i stoga su potpuno sigurni.

ŠTO JE MANJE MOGUĆE ADITIVA
Radi poboljšanja tehničkih svojstava, male količine aditiva se stavljaju u proizvod. Osmo je izuzetno konzervativan sa aditivima. U Polyx® uljima nećete pronaći konzervanse, aromatična jedinjenja ili biocide. Najmanja količina aditiva je i dalje potrebna kako bi se osiguralo da se Polyx® ulje ravnomerno suši, ne stvara film i odbija vodu. Ni u jednom Osmo proizvodu ne koristimo nikakve aditive klasifikovane kao otrovne ili veoma otrovne.

 

Generalni uvoznik i distributer

Širka Projekt d.o.o.
M. Pupina 49, 26215 Padina
+381 69 16 01 828
info@osmo.rs
www.osmo-ulja.rs

Niš
Blue Crane d.o.o.
Broska bb, Drvenac
+381 64 61 62 814

Beograd
MAXI Podovi
Voje Veljkovića 1a
+381 65 23 07 986
Novi Sad
Hyper d.o.o.
Mije Aleksića 3
+381 63 80 75 708
Petrovaradin
Panon varadin
Račkog 77a
+381 63 51 61 49

 

Prethodni tekstPrimena poliuretanskih podova u rezidencijalnoj gradnji
Sledeći tekstZanimljivosti o tepisima