JBA d.o.o. – Podne obloge za spoljašnju primenu

Firma JBA d.o.o. je direktni uvoznik drveta iz Južne Amerike, Rusije i Indonezije. Egzotične vrste drveta nabavljaju u Južnoj Americi iz najkvalitetnijih šuma u oblasti oko Ekvatora u Brazilu. Drvo koje raste u toj regiji ima veliki procenat ulja i stabilnije je od istovrsnog drveta iz drugih geografskih područja u Južnoj Americi. Obloge i podovi JBA d.o.o. za spoljašnju primenu mogu se dobiti u obliku četvorostrano obrađenih dasaka različitih debljina i širina, različito obrađenih gazećih površina.

Proizvodi su izrađeni od visokokvalitetnih tropskih vrsta drveta, otpornih na ekstremne vremenske uslove, gljivice i insekte. Zbog izvrsnog izgleda drveta proizilazi konačni proizvod koji je primeren za ugradnju u vrlo vlažne i zahtevne okoline, kao i na morskoj obali. Istovremeno ne zahteva dodatnu impregnaciju ili hemijsku zaštitu i radi toga je visokoekološki pogodan. S vremenom, zbog oksidacije i spoljašnih uticaja, drvo promeni boju u srebrnkastu. Da bi se ovo sprečilo, nakon montaže drvo se premazuje tikovim (lanenim) uljem. Svi proizvodi uvršteni su u I i II razred kvaliteta normi EN 350, što garantuje trajnost minimum 15 godina. JBA d.o.o. nudi prirodno otporne vrste drveta, koje izdržavaju naše klimatske uslove (zime -30 C, leti do +45 C).

IPE-LAPACHO

je najbolje tvrdo drvo za spoljašnje terase i druge drvene površine, tri puta je tvrđe od hrasta. Otporan je na habanje, truljenje, gorenje i vrlo je trajan. Životni vek je preko 40 godina bez održavanja, takođe i prilikom direktnog kontakta sa zemljom. IPE raste u Južnoj Americi, karakteriše ga zelenocrvenkasta boja, sa višekratnim tamnijim i svetlijim crtama, ima finu strukturu i sadrži dosta ulja.

JBA d.o.o. - Ipe Lapacho - Deking
JBA d.o.o. – Ipe Lapacho

CUMARU

je vrlo tvrdo drvo brazilskog porekla. Boja je crvenkasto smeđa do roza smeđa. Drvo je 120% gušće od hrasta. Drvo cumaru je tesko gorivo i zato je pogodno za objekte stanovanja i za javne prostore. Najkvalitetnije drvo se dobija iz Severnog Brazila, područje Amazona, životni vek je preko 35 godina.

MASSARANDUBA

je tamnocrvenosmeđe drvo, ima prepoznatljive sive mrlje koje s vremenom potamne. Bojom je slična mahagoniju. Gustoća drveta je od 1.100 do 1.300 kg/m3. Upotrebljava se za spoljašne konstrukcije gde dolazi do većeg opterećenja (mostovi, pontoni, bazeni …).

Massaranduba
JBA d.o.o. – Massaranduba

TEAK

je zlatno smeđe boje i vodi poreklo iz jugozapadne Azije. Po kvalitetu odskače drvo koje raste u Burmi (Tectona Grandis). Na suncu dobije tipično srebrno sivu patinu, koja je istovremeno njegova zaštita. Sadrži veliku količinu ulja, a zahvaljujući strukturi gustih godova i hemijskog sastava vrlo je otporan na gljivice i buđ. Odlikuje ga veoma malo skraćivanje prilikom sušenja, pa se upotrebljava na mestima gde su brze promene suvog i vlažnog perioda. Najviše se koristi za nameštaj, konstrukcije i brodske palube.

Deking JBA d.o.o., Teak
Foto: JBA d.o.o., Teak

JBA logo
JBA d.o.o.
Milutina Milankovica 104, local br.2, 11000 Beograd
T. +381 11 30 35 685
M. +381 63 348 818
E. info@jba.rs
W. www.jba.rs

Prethodni tekstPredstavljamo Vam interface
Sledeći tekstEKO površine komercijanih podova od reciklirane gume
Naše preduzeće osnovano je 2002. godine. Njegova glavna aktivnost je kupovina, prodaja i prerada drveta. Kupce u zemlji i inostranstvu snabdevamo drvenim elementima, rezanom građom okrajčenom i neokrajčenom, širinski i dužinski lepljenim pločama, poluproizvodima za industriju nameštaja i različitim vrstama domaćih i egzotičnih vrsta rezanog drveta.