Odvodnjavanje u komercijalnim kuhinjama i prehrambenoj industriji

Održivi integrisani sistemi odvodnjavanja – tamo gde su sigurnost i higijena od presudnog značaja. Odvodnjavanje je ključni aspekt zaštite, kako unutrašnje, tako i spoljašnje. Prednosti sistema najviše dolaze do izražaja u sadejstvu integrisanog dizajna, proizvoda i procesa proizvodnje.

ACO ilustruje ovaj koncept kroz sistemski lanac Collect – Clean – Hold – Release. Svaki od ovih međusobno povezanih elemenata pozitivno utiče na sigurnost, higijenu i održive performanse u proizvodnji.

ACO HygieneFirst – potpuno zaokružena higijenska proizvodnja prehrambrenih proizvoda

ACO rešenja za odvodnjavanje komercijalnih kuhinja i prehrambene industrije dizajnirana su da efikasno i sigurno odvedu i obrade površinske procesne vode. Prilikom dizajniranja naših proizvoda posebnu pažnju pridajemo smanjenju rizika kontaminacije hrane.

Komercijalne kuhinje i pogoni u prehrambenoj industriji su izuzetno užurbana okruženja sa potencijalno mokrim i masnim podovima zahvaljujući velikoj količini tečnosti korišćenoj pri procesima kuvanja i čišćenja, koje su neretko kipuće. Otpadne vode mogu sadržati masnoće koje su glavni uzrok začepljenja cevi i ne smeju se ispuštati u kanalizacijski sistem. Kombinacija ovih činjenica utiče na bezbednost hrane, operativne troškove, kao i zdravlje i sigurnost zaposlenih.

ACO Inox higijenski slivnik 218 FHD – Nova produžena verzija za veći protok

ACO odvodnjavanje za prehrambene industrije
foto: ACO Inox higijenski slivnik produženi 218 HD

ACO Inox slivnik produženi 218 FHD većeg kapaciteta pogodan za prehrambene industrije. Nova verzija ACO higijenskog slivnika 218 – sa produženim telom slivnika za bolji protok, proizvodi se u dve varijante:

 • Prva je opremljena produženom koficom za nečistoće i standardnim sifonom za efikasno filtriranje velike količine otpada.
 • Druga varijanta je opremljena standardnom koficom i novim produženim sifonom što postiže bolji protok, čak i do 9,5 litara u sekundi.

Karakteristike i prednosti proizvoda:

 • Higijenski dizajn slivnika
 • Unutrašnji radijusi veći od 3 mm
 • Ispunjen rub
 • Debljina čelika min. 1,5 mm
 • Protok slivnika i do 9,5l/sec
 • Stopice za fino nivelisanje
 • Nerđajući čelik AISI 304 ili AISI 316L
 • Potpuno pristupačni za čišćenje i održavanje
 • Uklonjiv i lako čistljiv sifon od nerđajućeg čelika
 • Telo slivnika zaštićeno postupkom pikopasivizacije
 • Širok asortiman rešetki za različite klase opterećenja uključujući i protivklizne
 • Dostupan sa vertikalnim ili sa horizontalnim izlivom

ACO. creating the future of drainage

aco logo 130px za potpis

ACO 
građevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb, 22314 Krnješevci, Stara Pazova
T. +381 22 811 580
F. +381 22 811 590
E-mail: aco@aco.rs
Web: www.aco.rs

Prethodni tekstPredstavljamo menadžera! Dražen Popović: Baumit tim – spoj iskustva i mladosti, znanja i želje za uspehom
Sledeći tekstKako do kvalitetnih podova u kratkom roku?
ACO grupa je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti odvodnjavanja i prečišćavanja površinskih voda i voda unutar objekata. Osnovana je kao porodična kompanija 1946 godine u Rendsburgu u Nemačkoj, kao nastavak tradicije livenja gvožđa koju je ustanovila porodica Ahlmann u IX veku. Danas ACO grupa broji više od 3800 zaposlenih u 40 zemalja sveta i 29 proizvodnih centara. Autentičnost, osećaj pripadanja porodici i posvećenost ostvarenju najviših ciljeva su stubovi ACO korporativne kulture. Upravo ove vrednosti povezuju ACO zaposlene, prevazilazeći kulturne i nacionalne razlike i doprinose njihovom ličnom i profesionalnom razvoju.