Svetiljke za izlaz CrystalWay kompanije Eaton pokazuju put u stilu i bezbednosti

Sremska Mitrovica, Serbia… Eaton je predstavio proizvodni program atraktivnih svetiljki za označavanje izlaza, čime obezbeđuje poslovnim zgradama način da istaknu rute za evakuaciju bez ugrožavanja unutrašnje estetike. Kompanija za upravljanje električnom energijom Eaton je razvila veoma savremen proizvodni program CristalWay čime je postavila nove standarde u pogledu dizajna, istovremeno obezbeđujući izuzetnu efikasnost i potpunu usaglašenost sa najnovijim regulatornim zahtevima i preporukama. Pošto postoje sa samostalnim baterijskim sistemom ili kaoi opcije sa centralnim baterisjkim sistemom, svetiljke CrystalWay su dovoljno fleksibilne da odgovaraju širokom spektru aplikacija različitih veličina, od kancelarija do aerodroma.

Foto: Eaton Electric d.o.o.
Foto: Eaton Electric d.o.o.

Žan-Lik Šer, menadžer proizvodnje linije rasvete za slučajeve hitne evakuacije u kompaniji Eaton, izjavio je: „Uspostavljanje neophodnog planiranja i opreme da bi se pripremilo za hitnu evakuaciju je jedna od najvažnijih uloga koju vlasnik zgrade ili rukovodilac može ispuniti. U kompaniji Eaton, želimo da postupak učinimo što je moguće jednostavnijim i zato smo projektovali naš novi proizvodni program CrystalWay za jednostavnu ugradnju u zgradama. Uzimajući u obzir estetske, ergonomske i tehničke aspekte, stvorili smo proizvodni program koji će se svideti krajnjim korisnicima, arhitektama, rukovodiocima objekata i instalaterima, bez obzira na veličinu zgrade za koje su odgovorni.“

Proizvodi su prošli kroz postupak eko-dizajna da bi zadovoljili ekološke standarde, a autonomni modeli su opremljeni litijum-jonskom baterijom bez kadmijuma. Pored ekoloških uverenja, proizvodni program CrystalWay je u skladu sa lokalnim propisima, uključujući BS EN 60598-1 i BS EN 1838.

Instalateri imaju koristi od minimalnog kućišta uređaja, pojednostavljene razvodne kutije i niza opcija za montažu. Proizvodni program CrystalWay koji je „kompletno“ rešenje, u potpunosti je fleksibilan, isporučuje se u dve veličine piktograma, 100 mm i 150 mm, koji su ravnomerno i jasno osvetljeni LED svetiljkama. Da bi se omogućio širok spektar opcija montaže, uređaji nude dvostranu i jednostranu signalizaciju, sa priborom koji omogućava montažu na plafon i na zid.

Foto: Eaton Electric d.o.o.
Foto: Eaton Electric d.o.o.
Foto: Eaton Electric d.o.o.
Foto: Eaton Electric d.o.o.

Da bi se osigurale optimalne performanse bilo u svetlim ili tamnim prostorijama, autonomne varijante takođe nude nivoe osvetljenosti koji se mogu konfigurisati, od 50 do 500 cd/m2.

Vlasnici zgrada i rukovodioci imaju koristi od smanjenih troškova poslovanja i održavanja. Proizvodni program CrystalWay sadrži LED tehnologiju, delove s dugim radnim vekom i poseduje kompatibilnost sa automatskim tehnologijama za testiranje, kao što sistemi CGLine+ i CG-S kompanije Eaton. Sa procenjenim vekom trajanja od 100.000 sati, servisni intervali su drastično smanjeni.

Ukoliko želite da saznate nešto više o Eaton-u posetite www.eaton.eu ili www.eaton.rs za sve najnovije vest ipratite nas na Twitter-u (@Eaton_EMEA) ili preko naše LinkedIn (Eaton EMEA) stranice.

O kompaniji Eaton

Poslovanje kompanije Eaton u oblasti električne energije, postavlja je na mesto globalnog lidera sa iskustvom u distribuciji električne energije i zaštiti kola, rezervnoj zaštiti u energetici, kontroli i automatizaciji, rasveti i sigurnosti, strukturnim rešenjima i žičnim uređajima, rešenjima za teške i opasne uslove, kao i uslugama idejnih projekata. Kompanija Eaton je putem svojih globalnih rešenja pozicionirana tako da može da odgovori na najkritičnije izazove u današnjem upravljanju električnom energijom.

Eaton je kompanija za upravljanje električnom energijom sa ostvarenom prodajom od 20,9 milijardi dolara u 2015. godini. Eaton pruža energetski efikasna rešenja koja pomažu našim kupcima da upravljaju elektroenergijom, hidrauličnom i mehaničkom energijom na efikasniji, bezbedniji i održiviji način. Eaton ima oko 96.000 zaposlenih i svoje proizvode prodaje kupcima u više od 175 zemalja. Za više informacija, posetite www.eaton.eu i www.eaton.rs.

Eaton Electric d.o.o.
Rumski drum 13, 22000 Sremska Mitrovica, Serbia.
T. +420 22 600 000
E. office.SRB@eaton.com
W. www.eaton.rs