Feng shui: Kako da izbalansirate boje za praznike

Uredite dom bojama feng shuija koje će vam pomoći da istaknete i izbalansirate energiju u ovo doba godine. S obzirom na to da je decembar mesec u hladnom delu godine, prema veštini feng shui, u svoj dom trebate uneti boje i energiju elementa vatre.

1.Paljenje sveća, božićnih lampica, kićenje jelke, zlatnim i crvenim kuglicama preporučuje se, ali to takođe treba izbalansirati kako ne bi došlo do preteranosti jednog elementa. Stoga pripazite na šemu boja u vašem domu te uz element vatre dodajte elemente vode i metala, odnosno svetloplavu boju ili srebrnu, sivu ili umirujuću belu boju.

Plava i bela su boje metala

2. Smestite jelku na najprikladnije mesto u domu prema veštini feng shui. Jelka pripada drvenom elementu feng shuija, a najbolje ga je smestiti istočno (smer koji označava zdravlje i dom), jugoistočno (smer koji označava novac i obilje) ili južno (smer koji označava slavu i reputaciju). Odabir jednog od ovih područja feng shuija doneće skladnu energiju u vaš dom.

Feng Shui dekoracija za praznike
Feng Shui dekoracija za praznike

Ipak, to ne znači da će ako ne smestite jelku u jedno od tih smerova, u vašem domu nastati nesklad, već samo treba da pripaziti na boje. Koristite boje poput plave, sive, crne i bele ili zemljane boje za sever (karijera), zapad (kreativnost) i severozapad, a za severoistok (samokultivisanje), jugozapad (ljubav) i centar (srce) boje poput crvene, ružičaste, žute i zemljanih tonova.

Bela smiruje

3. Koristite sveće kako biste očuvali energiju svog doma kao svežu. Sveće, pogotovo od soje ili pčelinjeg voska odlično pročišćavaju energiju u bilo kojem prostoru. Dok vatra sveće služi za pročišćenje energije, toplota i svetlost služe za ublažavanje emocionalnih nestabilnosti i briga.

Sveće su odličan feng shui u spavaćoj sobi, kupatilima, na kuhinjskom ili prazničnom stolu i u dnevnom boravku. Šarenim držačima sveća dodatno možete doprineti božićnom ugođaju i energiji u vašem domu.

Feng Shui dekoracija za praznike
Feng Shui dekoracija za praznike

Pročitajte ceo tekst na: www.grenef.com