Norveški radijatori greju građane Srbije već 15 godina

Sada već davne 2000. godine na tržištu Srbije postojali su različiti tipovi grejanja, TA peći, kvarcne grejalice, kaljeve peći itd. Rovex Inženjering je uviđajući potrebu za zdravim i ekonomičnim grejanjem uspostavio saradnju sa norveškom kompanijom ADAX i predstavio najnoviju seriju radijatora serije GLAMOX 3001. Ubrzo nakon pojavljivanja serija GLAMOX 3001 postala je poznata kao Norveški radijatori.

Ekonomičnost, ekologija i veoma skladan skandinavski dizajn osnovne su prednosti Norveških radijatora. Kada dodamo besprekoran kvalitet izrade i dugovečnost proizvoda uz garanciju od 5 godina Norveški radijatori su idealno rešenje za Vaš stan, kuću ili poslovni prostor.

Iako je pre 15 godina predstavljao novost i na prvi pogled nije ulivao poverenje do sada je preko 40.000 domaćinstava iskazalo poverenje Rovex Inženjeringu i Norveškim radijatorima.

KOMFORNO I KVALITETNO GREJANJE

Osnovni princip rada Norveškog radijatora zasnovan je na principu konvekcije, električna energija zagreva posebno konstruisan grejač vrlo velike aktivne površine i provodnosti koji direktno greje vazduh u Vašem prostoru. Cirkulacija vazduha kroz radijator je potpuno prirodna, bez ventilatora. Imaju ugrađen elektronski termostat koji obezbeđuje veoma preciznu regulaciju temperature sa tačnošću od 0,3 stepena što je 10 puta preciznije od standardnog mehaničkog termostata. Elektronski termostat norveškog radijatora omogućava uštedu energije i od 15% u odnosu na druga grejna tela.

Cirkulacija vazduha kroz radijator je potpuno prirodna, bez ventilatora
Brekfast TPA

Mogućnost podešavanja temperature omogućuje korisnicima da energiju za grejanje troše u skladu sa sopstvenim potrebama i ritmom života. Svaka porodica ili pojedinac žive u određenim ciklusima koji se gotovo svakodnevno ponavljaju. Sistemi grejanja Glamox 3001 i ADAX Neo se mogu prilagoditi potrebama i načinu života i omogućiti uštedu energije i do 50% u odnosu na druge klasične sisteme grejanja.

Svaki deo prostora greje se optimalno u skladu sa namenom. Dnevni boravak je mesto gde se provodi najviše vremena kad se boravi u stanu ili kući, savet je da odžavate temperaturu od 22°C kada u istom boravite. Kada niste kod kuće, bilo da ste na poslu, deca u školi, savet je temperaturu održavate na 16°C. U spavaćim sobama podesite temperaturu od 17°C. Ostale delove stana grejte po potrebi i prema nameni.

SAVREMENI DIZAJN

Kada smo već u mogućnosti da biramo lep televizor, frižider, nameštaj ili zavesu zašto ne bismo imali i lepo grejno telo. Norveški radijatori GLAMOX i ADAX NEO su upravo spoj lepog dizajna i kvalitetnog grejanja.

Dizajn bez oštrih ivica i uglova je veoma bitan, jer kao i svaki drugi komad nameštaja u kući može izazvati ozlede i bol kada udarite u njega. U sobama u kojima borave deca to je jedna od najvažnijih karakteristika o kojima se mora voditi računa. Naravno, iste kriterijume morate imati i kada birate grejanje za školu, kancelariju, dnevni boravak kao i ostale institucije.

Dizajn bez oštrih ivica i uglova je veoma bitan
Family TPA

Ono što izdvaja ADAX NEO u odnosu na sva ostala grejna tela na tržištu, pored ekstragavantnog dizajna i funkcionalnosti je i odabir željene boje: neutralna bela, stalno prisutna siva, crna i enegrična crvena. Trend u svetu pristiže na naše tržište. Sve je više zahteva za dizajnersko-funkcionalnim prostorima. Kod takvih zahteva bitno je da se ne izgubi kvalitet i namena, a postigne moderan dizajn. Fabrika ADAX i dizajnerska kuća Hareide Designmill su u tome uspeli. Novi panelni radijator za novo doba je inovativnog izgleda i lako je uklopiv u moderne i savremene enterijere.

EKONOMIČNO I ZDRAVO GREJANJE

Konstrukcija norveških radijatora je takva da pri maksimalnom radu spoljna temperatura radijatora ne prelazi 82°C, što znači da prilikom dodira ne može doći do opekotina. Ovo je izuzetno važno kad su u pitanju mala deca koja u igri mogu dodirnuti radijator neće se opeći već će osetiti veću temperaturu bez posledica.

Pošto se električna energija sve više upotrebljava u razvijenim evropskim zemljama, jer je ekološki najčistija i najmanje utiče na globalno zagrevanje. Veoma brzi rast cena fosilnih goriva u zadnje tri godine, kao i očekivani dalji rast doveli su da je cena grejanja Norveškim radijatorima niža od cene grejanja na gas.

Fleksibilan sistem, moderan dizajn i uklapanje u svaki prostor
TPA Mur

Pored toga što su norveški radijatori estetski lepi, oni su izuzetno efikasni. Uopšteno govoreći energetsku efikasnost sistema možemo vrlo jednostavno objasniti kao upotrebu manje količine energije za grejanje iste radne ili stambene površine sa potpuno istim komforom. Bitno je naglasiti da se pod pojmom energetske efikasnosti nikako ne sme podrazumevati štednja energije jer štednja uvek podrazumeva određena odricanja, dok efikasno grejanje nikada ne narušava uslove komfora za boravak u prostoriji. Poboljšana efikasnost upotrebe energije, uvek kao rezultat ima smanjenje potrošnje energenta za isti kvalitet grejanja što neminovno donosi i znatne novčane uštede.

Fleksibilnost sistema, moderan dizajn i uklapanje u svaki prostor omogućuju opremanje Vašeg stambenog ili poslovnog prostora etapno i u skladu sa dizajnerskim zahtevima. Ekonomija, ekologija i estetika su tri osnovne prednosti koje koje Vam pruža Norveški radijator Glamox 3001.

Norveški radijatori i firma Rovex Inženjering u proteklih 15 godina postali su sinonim za dobro i kvalitetno električno grejanje.

Rovex logo

ROVEX INŽENŽENJERING d.o.o.
A: Bulevar Crvene Armije 11b lokal 7,  Novi Beograd, Bellville
T: +381 11 785 68 33 • +381 11 311 52 08
W: www.rovex.rs • E: prodaja@rovex.co.rs

Prethodni tekstUniverzum – vrtić novog doba delo arhitekata Biljane Vukelić Mikić i Milice Vukelić
Sledeći tekstPriprema podne obloge – izravnavanje