Neka kupatilo zablista, čak i kada je malo

Svi smo se bar ponekad borili sa manjkom prostora, i to tako što smo gledali da iskoristimo svaki milimetar. Ipak, tu treba odoleti velikom izazovu, a to je da ne preteramo u svemu tome i ipak se okrenemo i onoj lepoj strani kupatila, a to je njegovo opremanje u estetskom smislu. Dakle, ne samo funkcionalnost kupatila, nego i lep enterijer. Postoje i neki trikovi kako da kupatilo izgleda vizuelno veće, a u tome veliku ulogu igraju pločice za kupatilo, koje su svima u fokusu kada se oprema ili renovira kupatilo, a to se pre svega odnosi na boje koje se biraju.

Postoje neke stvari kojima se treba voditi kada se uređuje kupatilo

Svaki prenatrpan prostor deluje neuredno i pomalo neugledno. Zato, treba pre svega dobro odmeriti šta nam je zaista neophodno u nekom prostoru pre nego što to i stavimo. A i kada se za nešto odlučimo, možemo lako saznati da li imamo kakvu alternativu koja će biti još bolje rešenje. jednostavnost je nešto što treba da nam bude vodilja na tom putu, odnosno čuvena i mnogo puta potvrđena izreka „manje je više“. Pre svega, treba da se biraju ravne linije sanitarija i nameštaja, zatim i nežne boje, gde su dezeni prirodnih materijala posebno popularni. Ne sme se pak zaboraviti ni funkcionalnost i praktičnost određenih elemenata.

Najmodernije pločice za kupatilo su one koje su imitacija prirodnih materijala

Ne samo da su moderne, nego su pločice koje su imitacija drveta ili mermera posebno popularne, a jedan od razloga je upravo taj što pružaju taj prirodan i jednostavan izgled. Dezen koji imitira bilo koju vrstu drveta se vrlo lako uklapa u sve, a pri tome i pruža potrebnu toplinu koja utiče na prijatnu atmosferu. Mermer je drugi neprevaziđeni dezen koji je uvek aktuelan, a danas se taj dezen koristi za velike dimezije, a takve pločice za kupatilo izgledaju elegantno i izrazito savremeno.

Kontrasti u ulozi vizuelnog povećanja prostorije

Jedan od trikova kako napraviti da malo kupatilo vizuelno izgleda veće jeste da se istaknu oni delovi gde su sanitarije (tačnije zid na koji su postavljene). To se radi tako što se napravi kontrast sa pločicama koje dominiraju i koje su u nekim svetlijim nijansama (što je i savršen način da se unese malo živopisnog i da se razbije monotonija). Takođe, pored trika sa pločicama, upešni su i trikovi sa paravanima za kupatilo, koji se postavljaju na tuš kabine i time produbljuju prostor.

Kombinacija više vrsta pločica za dodatnu dinamičnost

To što je kupatilo malo ne znači da postoje prepreke da budete kreativni i da ćete se poigrati sa vrstama, bojama dezenima. Naime, kombinacija pločica različitih boja je nešto što se praktikuje davno, a danas se svee više kombinuju i različiti oblici i dimenzije, kao i teksture i oblici pločica. Za to vam je potreban savet koje su to kombinacije koje su najviše efektne, koje možete dobiti u specijalizovanim radnjama ili na njihovim veb sajtovima. I ono što je još važnije – potreban vam je dobar majstor koji će sve zamisli pretvoriti u stvarnost.