Kuća na morskoj obali-oaza mira i privatnosti

Čim malo otopli većini je prva pomisao odlazak na neku morsku obalu, u kućicu na plaži, gde se ujutru budiš dok ti talasi zapljuskuju prag.

Veliki stakleni prozori otvaraju privatne površine ka dvorištu.
Veliki stakleni prozori otvaraju privatne površine ka dvorištu.

Upravo na ovakvom jednom neverovatno lepom mestu postavljena je Broad Cove Marsh kuća. Dizajnirana kako bi iskoristila najviše od magičnih pogleda na okean koje ova lokacija nudi, sa talasima vode koji zapljuskuju vidokrug, ovo predivno skrovište kreirao je Omar Gandhi Architect studio za bračni par iz Toronta. Kuća na obali, smeštena je na liticama Broad Kove Marš Roud, Kape Breton ostrva u Novoj Škotskoj i pejzaž koji je okružuje definiše njenu strukturu materijalima koji su korišćeni prilikom izgradnje.

ovo predivno skrovište kreirao je Omar Gandhi Architect studio za bračni par iz Toronta
Ovo predivno skrovište kreirao je Omar Gandhi Architect studio za bračni par iz Toronta

Metalna konstrukcija je skelet ovog doma, dok prilagođeni gipsani radovi u enterijeru kreiraju udobnu atmosferu koja se vizuelno proširuje na otvorenom. Veliki stakleni prozori otvaraju privatne površine ka dvorištu koje je ograđeno dugačkom zidom radi dodatnog komfora i privatnosti. Ponavljajući dizajn zajedničkih i privatnih jedinica pruža strukturi kuće savremeni izgled sa velikim zidnim policama i ormarima koji dodaju jednostavne površine za odlaganje i isticanje predmeta.

Kuća na obali, smeštena je na liticama Broad Kove Marš Roud u Novoj Škotskoj
Kuća na obali, smeštena je na liticama Broad Kove Marš Roud u Novoj Škotskoj

Sa otvorenim dnevnim boravkom, udobnim spavaćim sobama i minimalističkim dekorom koji se oslanja na teksture i lepotu drveta, ova savremena kanadska kuća pruža veoma gostoljubiv i dramatičan osećaj.