Na kakvom podu vaša deca najviše uživaju?

Linoleum je materijal za podove otporan na oštećenja, mrlje i habanja. Ima niz inherentnih svojstava što ga čini posebno pogodnim u prostorijama u kojima deca često borave, kao što su igrališta, spavaće sobe za decu i sl. Istovremeno, linoleum je ekološki prihvatljiva opcija, koja može pomoći u očuvanju zdravlja i lepote unutrašnjeg prostora, i okoline u celini.

Osobine linoleuma

Ukoliko želite da napravite dečije igralište, potreban Vam je materijal koji može da odoli mnogim opasnostima koje prete deci. Linoleum obezbeđuje površinu otpornu na vodu i mrlje i može se lako očistiti i sanirati kako bi se stvorio prostor koji je siguran, udoban i atraktivan.

Linoleum podne obloge pogodne su za mesta gde deca najviše borave
Slika 2 – Linoleum podne obloge pogodne su za mesta gde deca najviše borave

Još jedna prednost linoleuma u dečijoj sobi je ta što može da podnese veliku količinu opterećenja bez oštećenja. To znači da čak i najgrublja njegova upotreba neće oštetiti ovaj materijal, već će ga ostaviti lepim i čudnim, uprkos što će se Vaša deca truditi da ostave svoj znak na njemu.

Uticaj na životnu sredinu

Linoleum je napravljen od lanenog ulja, prirodnog i lako obnovljivog proizvoda koji je veoma ekološki prihvatljiv. Iako je izdržljiv i biorazgradiv, tokom nekoliko godina linoleum će se razložiti i potpuno nestati u okruženju. Samim tim se izbegava prenos štetnih hemikalija u životnu sredinu. To pomaže održavanju Zemlje i stvaranju sigurne budućnosti za decu koja će igrati na toj površini.

Podne obloge u vrtićima
Slika 3 – Podne obloge u vrtićima

Kvalitet vazduha

Prirodni linoleum je eko-prijateljski izbor koji ne samo da je pogodan za životnu sredinu i celokupnu ekologiju planete, već dobro utiče i na kvalitet vazduha u prostoriji u kojoj se koristi. Za razliku od vinilnih, plastičnih i drugih proizvedenih opcija, ne oslobađa štetne toksine, što ga čini veoma bezbednim. Jedina neophodna mera predostrožnosti je da lepak koji se koristi za instalaciju materijala nema štetnih čestica koje mogu zaraziti okolnu atmosferu.

Prethodni tekstKERAMIKA KANJIŽA – Pločice u službi građana
Sledeći tekstRovex Inženjering d.o.o. – PODNO GREJANJE luksuz ili potreba