Podovi od čepova vinskih flaša

Podovi od plute, osim što su dekorativni i funkcionalni, ujedno i pružaju dobru izolaciju od vlage, zvuka i buke. Zamislite savršeni pod: moderan i lep, tih, mekan i topao na dodir , a ipak dovoljno izdržljiv da podnese sve vrste saobraćaja – od kućnih ljubimaca, dece do hodanja u visokim potpeticama.

Pluta greje i obogaćuje svaki enterijer. Podovi od plute uvek se dobro uklapaju sa dekorom i nameštajem, zahvaljujući njihovoj dostupnosti u širokom spektru boja. Sama proizvodnj plute za pod je ekološka. Ne smanjuje se broj plutanog hrasta, samo se kora ljušti.

Pod od čepova plute u obliku diska
Slika 2 – Pod od čepova plute u obliku diska

Podovi od plute imaju široku primenu i postavljaju se u dnevnim sobama, kuhinjama, kupatilima; javnim zgradama, uključujući škole, bolnice, teretane, restorane, hoteli, kancelarije itd.

Čepovi vinskih boca

Samo prirodna pluta od koje su izrađeni čepovi vinskih boca ima sposobnost da se reciklira. Reciklirani vinski čepovi se postavljaju na pod u vidu kristalnih komadića plute ili zrna. Pluta u ovom stanju se dalje koristi za razne proizvode od plute koji uključuju podove, zidove i oglasne table.

Vinski čepovi
Slika 3 – Vinski čepovi

Jedinstvenost podova

Čepovi skinuti sa boca vina i isečeni na diskove debljine oko 6 mm se lepe na specijalnu papirnu podlogu kako bi formirali jedinstvene i zanimljive mozaičke obrasce. Materijal prianja na podlogu koja je premazana malterom, a zatim prekrivena uretanom. Pojedinačni komadi diskova plute mogu biti obojeni različitim bojama. Pluta se može kombinovati sa drugim materijalima kako bi se pružilo još više mogućnosti dizajniranja.

Pod od plutanih čepova
Slika 4 – Pod od plutanih čepova