Moderni laminati su estetski neodoljivi

Pored efikasnosti i ekonomičnosti, moderni laminat je, bez preterivanja, estetski neodoljiv. Tajna leži u površinskom, dekorativnom sloju, koji laminatu pruža veran izgled drveta, kamena, keramike i raznih drugih prirodnih materijala. Laik, ali i vrsni poznavalac laminata, veoma često teško može otkriti da je u pitanju samo imitacija, a ne pravi prirodni materijal. Dekoraciju čini štampani sloj, prekriven providnim zaštitnim slojem, koji ujedno čini dodatni zaštitni film samom laminatu.

Zahvaljujući različitim bojama i dekoracijama, ali i velikoj otpornosti na vlagu, laminati se danas primenjuju u gotovo svim stambenim i komercijalnim prostorima.
U prilog tome ide činjenica da se donedavno, laminat nije mogao postavljati u kuhinjama, kupatilima i drugim vlažnim prostorima. Danas, je situacija potpuno drugačija, ekonomičnija i ekskluzivnija.

Ugradnja laminata
Ugradnja laminata

Veliki značaj, kada su moderni laminati u pitanju, svakako je veoma laka i jednostavna ugradnja. Naime, za razliku od lepka i potrebe za veoma preciznim postavljanjem, današnji laminati se ugrađuju u tzv. klik sistemu. Brzo, lako i sigurno. I ne samo to. Ovaj vid ugradnje dozvoljava, višestruko korišćenje istog laminata. Ovo se posebno odnosi da situacije kada niste vlasnici prostora u kome se postavlja laminat (podstanari ili iznajmljen poslovni prostor). O čemu se zapravo radi? Pa o situaciji „sve svoje sa sobom nosim“ ili drugim rečima, laminat je moguće podići sa podloge i poneti sa sobom u drugi prostor. Skroz, kul opcija. Nije li tako?

AUTOR TEKSTA: Snežana Trtica Graovac, novinar

Prethodni tekstPodovi u poslovnim prostorima – Epoksidni podovi
Sledeći tekstACO sistemi za odvodnjavanje na Savskom trgu