Kakvi su Mix&Match drveni podovi?

Prilikom kupovine poda od tvrdog drveta, prodavac će vas najčešće pitati koju vrstu drveta bi ste želeli: da li hrast ili javor? Možda nešto egzotičnije poput brazilske tikovine ili “zebra” i “tajger” drveta? Na kraju krajeva, od Vas se traži da odaberete jednu opciju. Ukoliko imate problema oko odluke, možda je najbolji načini da se integrišu više vrste drveta u jedinstveni pod.

Različiti slojevi naglašavaju različite vrste drveta. Oni mogu biti deo salonskog poda za prijem klijenata u nekoj kompaniji, ali vrlo malo pokazuju šta se zapravo može uraditi da bi se napravio zanimljiviji kontrast.

Slojevi parketa i medaljoni

Ukoliko postavljate novi parket a želite da budete drugačiji, uz pomoć jedinstvenih obrazaca u uglovima naglasićete lepotu svojih podova. Ako imate veliki holl ili prostoriju, postavljanje podnog medaljona bi bio plus. Dobra vest je da su ovi umeci mnogo povoljniji nego što su bili pre, tako da možete dati utisak da živite u luksuznoj kući bez trošenja mnogo novca.

Podni medaljon
Slika 2 – Podni medaljon

Varijacije u boji, dezeni, teksture i stilovi su od suštinskog značaja za dekorisanje – jer drže stvari zanimljivim. Mešanje je magija koja unosi “kuhinju” u život, odnosno, zakuvava na svim poljima u pogledu dizajna.

Parketi unose promene u Vaš život
Slika 3 – Parketi unose promene u Vaš život

Obojene lajsne

Profesionalci ističu da obojene lajsne čine prostor svetlijim i otvorenijim, dok vitraž drveta stvara potrebnu udobnost i toplinu.

Kombinovanjem ćete stari izgled osvežiti, uvođenjem nove obojene note, doprinećete vedrijem i lepšem raspoloženju prilikom boravka u prostorijama. Zato, napred!