Kako uklopiti stakleni pod u enterijer?

Stakleni podovi mogu biti izrađeni u bilo kom obliku i boji, ukrašeni prekrasnim staklenim pločicama ili kombinovani sa tradicionalnim drvenim materijalima za pod…

Do pre nekoliko godina, hodanje po staklu izgledalo je nemoguće ili jako zastrašujuća i opasna stvar. Danas je tehnologija omogućila razvoj novih vrsta stakla. Oni su danas odlika ultra modernih domova, ali to ipak ne znači da ih žele svi u dizajnu enterijera.

Stakleni pod stvara osećaj lakoće i vezuje prostor sa okolinom ili drugim prostorijama u domu.

Stakleni pod
Stakleni podovi vam omogućavaju da uživate u prekrasnom pogledu

Savremene staklene pločice i paneli su snažni i izdržljivi, otporni na statička i dinamička opterećenja. Podovi od stakla su  konstruisani i specijalno dizajnirani za montiranje i mogu biti sastavljeni od jedne staklene ploče, ili mogu da sadrže brojne staklene ploče i pločice koje se koriste koje se koriste za ukrašavanje manjih površina. Za izradu staklenih podova koristi se specijalno staklo, lamelirano i posebno ojačano kako bi izdržalo pritisak i težinu. 

Stakleni podovi nisu samo izdržljivi na teret koji nose i na težinu kretanja, već i na požar i visoke temperature, zahvaljujući materijalu i tehnologiji izrade. Takođe, zahvaljujući razvoju tehnologije, staklo se razvilo u izuzetno izdržljiv materijal, i u stanju je da podnese veoma velika opterećenja.

Pogledajte neke ideje staklenih podova za originalne unutrašnje dekore.