Woodura veoma čvrsti drveni podovi

Nakon godina istraživačkih napora sad je prvi put moguće ojačati i dodatno stvrdnuti drvo. S revolucionarnom puder tehnologijom kompanije Bjelin, površina gornjeg sloja je otpornija do 3 puta od onoga što priroda može postići, a da i dalje ostane prirodno. Podovi proizvedeni prema novoj puder tehnologiji nazivaju se „Woodura® učvršćeni drveni podovi‟.

Puder patentirana tehnologija omogućava da se celo stablo može koristiti kao sirovina. Ovakav pristup proizvodnji je pogodan za korisnika i okolinu. Furnir se pod visokom temperaturom i visokim pritiskom obostrano presuje na HDF ploču na koju je prethodno, obostrano, kontrolisano nanešena količina pudera. Prilikom presovanja puder prelazi u tečno stanje i penetrira u HDF ploču te u furnir.

Puder tehnologija koristi se za modifikovanje svojstava i povećava čvrstoću i otpornost na vlagu u sva 3 sloja drvenog poda koji se sastoji od furnira plemenitog drveta, HDF ploče i furnira u trećem sloju, koji služi kao dodatna stabilizacija kompletnog proizvoda.

Rezultat toga je izuzetno čvrsto drvo koje je nekoliko puta čvršće i tvrđe od klasičnih drvenih podova, a sam izgled poda ostaje nepromenjen.

BOJA I FORMAT

Baš kao i masivno drvo, svaka pojedinačna daska je jedinstvena. Puder tehnologija pruža priliku za poboljšanje ovih jedinstvenih karakteristika kombinovanjem različitih drvenih ploča sa mešavinama praha u različitim bojama. Nakon presovanja, podna obloga Woodura® ima izuzetnu površinsku obradu i na taj način omogućava raznolikost dizajna koji dalje odražava individualni stil svakog kupca.

Izuzetno čvrsti drveni podovi Bjelina proizvedeni su u različitim izvedbama.

Na temelju boja – od svetlije ka tamnijoj gde je svaka boja dostupna u tri klase: Selekt, Natur i Rustik. Dostupne su u dve površinske obrade – uljeni pod i mat-lakirani pod.

Podovi su dostupni u tri širine: 273 mm, 208 mm i 185 mm. 5G® klik sistem omogućava brzu instalaciju poda bez potrebe za lepljenjem. Woodura® učvršćeni drveni pod je pogodan za podno grejanje, a debljina poda je 11 mm. Celokupan asortiman najčvršćih drvenih podova možete pogledati ovde

Bez obzira želite li svojoj sobi da date savremeni, vintage ili industrijski karakter, učvršćeni drveni pod može vam pomoći na tom putu. Odlučite se za Woodura® učvršćeni drveni pod i dajte jedinstveni karakter svom prostoru.

BJELIN d.o.o. logo

BJELIN d.o.o.
www.bjelin.com

Prodajni predstavnici za Srbiju:

* Vujnović Enterijeri d.o.o.
www.vujnovicenterijeri.rs
* Pinoles d.o.o.
www.pinoles.com

Prethodni tekstANKETA: Deking i keramičke pločice kao idealan izbor za terasu
Sledeći tekstDOMOTEX 2023: FLOORED BY NATURE – Fascinacija prirodom