Kako sprečiti klizanje podova?

Zamislite sebe. Doterani, podignute glave, ispravljene kičme, užurbano koračate prema obavezama koje čekaju da budu završene. Ostavljate dete u vrtići i žurite do auta. Međutim, na pola stepeništa se okliznete i padate, na očigled svih prisutnih. Sramota je tu manje bitan faktor, zaista zanemarljiv kada uzmete u obzir to da ste mogli biti ozbiljno povređeni. Dobro, ustanova bi po zakonu snosila odgovornost i platila vam ono što sleduje, međutim prelomi nisu naivna stvar. Osećali biste ih godinama, kada se najmanje nadate, pokvarili bi vam planove u vezi sa odmorom i poremetila život na najmanje mesec dana.

Ne biste to sebi da priuštite?

Protiv-klizni ili Antislip program odlično je rešenje, kako za institucije sa velikom cirkulacijom ljudi na dnevnom nivou, tako i za vašu kuću ili stan.

Foto: www.ecoguma.rs

U setu za kućnu upotrebu se nalaze dve bočice. Jedna služi za pripremu podne obloge, dok je druga upravo za sprečavanje klizanja i posledica koje ono može da izazove. I ne morate razmišljati koja podna oblaga je u vašem životnom prostoru jer ovaj set odgovara bilo kojoj čvrstoj površini. Više ne morate da strahujete da li ćete se okliznuti.

Foto: www.ecoguma.rs
Foto: www.ecoguma.rs

Zaštita od klizanja na mokrim podlogama, hemijskim putem, započeta je još 60-ih godina u SAD-u od strane kompanije BOEING koja je radila na zaštiti poletno-sletnih staza od proklizavanja. Zahvaljujući dugogodišnjem istraživanju i razvoju sada možemo izvesti gotovo bilo koju vrstu hemijske AntiSLIP zaštite. To mogu biti, keramičke ploče, granit, mermer, crep, beton.

AntiSlip hemijskim tretmanom možemo ostavariti mnogo bolju prijanjajuću površinu, koja je nevidljiva golim okom a sadrži milione pora. Na vlažnim i mokrim površinama ove stvorene mikroskopske pore pomažu da vodeni film (koji je uzrok klizanja) bude utisnut, a da pritom dejstvom sile stvara vakum koji sprečava proklizavanje.

GRIT ELEMENTI I PREMAZI

AntiSLIP Floor – bezbojni protivklizni premaz je jednokomponentni poliuretanski pramaz na vodenoj bazi. Mesto primene: stepeništa, rampe, hodnici, terase, bazeni, kade, tuš kabine, plovni objekti, transportna vozila… AntiSLIP Floor je idealno rešenje za polirane površine visokog sjaja kao što su mermer, granit, keramika, staklo, beton, pvc, drvo, metal. Zahvaljujući svojstvu providnosti ne narušava visoki sjaj podnih površina.

GRIT ELEMENTI

Protivklizne trake ili ploče izrađene su od poliesterskih staklenih vlakana ojačane tvrdim aluminium oksidom. Proizvod je potpuno neraskidiv, otporan na ekstremne vremenske uslove, UV stabilan. Lagan za korišćenje i postavljanje. Isporučuje se u tablama 1220 x 2440 mm ili u gotovim elementima. Veoma efikasno rešenje za izradu bezbednosnih staza, oblaganje i obeležavanja stepenica, obeležavanja linije bezbednog kretanja.

bezbojni protivklizni premaz je jednokomponentni poliuretanski pramaz na vodenoj bazi

Dakle, evo moje preporuke i za pomenuti vrtić sa početka priče. Predložite ovo vaspitačicama ili nadležnima u ovim ustanovama, verujem da će im biti prihvatljivo jer nikako im ne ide u prilog ni tužba, ni novčana nadoknada, a ni povređena deca i roditelji na mestu na kojem se očekuje da sve, do poslednjeg centimetra prostora, bude savršeno bezbedno.

www.ecoguma.rs

AntiSlip Protection i ECOGUMA
Prilaz 24, 11080 Zemun, Srbija
M. +381 69 112 12 95, +381 69 112 12 65
info@ecoguma.rswww.ecoguma.rs
info@protivkliznazastita.co.rswww.protivkliznanastita.co.rs