Građevinski lepkovi za keramičke pločice

Bilo da se radi o opremanju komercijalnih, industrijskih podova ili podova za opremanje doma, estetska vrednost, materijal, funkcionalnost ali i odnos cene i kvaliteta gotovo podjednako igraju ulogu u odabiru. Keramičke pločice su jedna od najstarijih obloga na koje su se ljudi oslanjali vekovima unazad, znajući unapred da će se bojom i dezenom zasigurno uklopiti u njihov životni prostor. Ono što je kupcima jako bitno prilikom odabira jeste njihova postojanost i dugotrajnost a mi u kompaniji Tritonex vodimo računa da životni vek keramičkih pločica bude duži uz korišćenje naših Keramik lepkova za postavljanje keramičkih pločica.

LEPAK za pločice
Foto: Tritonex / Keramik lepkovi za postavljanje keramičkih pločica

Pri odabiru lepka za keramiku važno je da vodite računa o sledećim kategorijama:

 • Podloga (da li je stara ili nova, kao i materijal od kog je napravljena)
 • Lokacija (da li se pločice lepe unutra ili spolja, na zid ili pod)
 • Vrsta pločica (keramičke, gres, mermerne, granitne, klinker )

U proizvodnom asortimanu kompanije Tritonex se nalaze građevinski lepkovi za keramičke pločice koji ispunjavaju potrebe kupaca građevinske industrije.

 

KeramikFix 100
KeramikFix 100

KeramikFix 100

Standardni lepak za keramičke pločice koji se preporučuje za unutrašnje i spoljašnje lepljenje keramičkih pločica na zidu i podu, sertifikovan kao EN 12004:2017: C1E.

 • za unutrašnju i spoljašnju upotrebu
 • ekonomičan
 • jednostavna ugradnja

 

 

KeramikFlex 116
KeramikFlex 116

KeramikFlex 116

Fleksibilni, vodootporni lepak za keramičke pločice koji se preporučuje za unutrašnje i spoljašnje lepljenje neupijajućih keramičkih pločica i prirodnog kamena, „pločica na pločicu“, kao i za lepljenje pločica na podove sa termičkim opterećenjem, kao što su podno grejanje, balkoni i terase, sertifikovan kao EN12004:2017: C2TES1. Fleksibilan, bez klizanja na vertikalnim površinama, otporan na vlagu i smrzavanje, sa produženim otvorenim vremenom, visoke prionljivosti i čvrstoć

 •  lepljenje pločice na pločicu
 • lepljenje pločice na deformisane površine
 • za unutrašnju i spoljašnju upotrebu
 • za balkone i terase
 • produženo vreme obrade
 • pogodan za sisteme sa podnim grejanjem, unutra
 • visoka stabilnost

Reference

Tritonex proizvodi korišćeni su u Kraljevim Čardacima na Kopaoniku, BIG Fashion shopping centru u Beogradu i BIG Fashion Kragujevac (Kragujevac Plaza sopping centar).

Kraljevi Čardaci Spa Kopaonik

Tritonex materijali kako za uređenje enterijera, tako i za eksterijer, korišćeni su u hotelsko apartmanskom kompleksu “Kraljevi Čardaci Spa” na Kopaoniku. Ovaj kompleks, koji je otvoren 2011. godine,dobitnik je nagrade Najbolje iz Srbije 2019. u kategoriji hotela. Nagradu je dodelila Privredna komora Srbije i Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacije.

Kraljevi Čardaci Kopaonik / Foto: Zoran Kočović

U septembru 2018. godine od strane Balkanske Alijanse hotelskih asocijacija (BAHA) Kraljevi čardaci dobili su prestižno priznanje za najbolji hotel sa 4 zvezdice na Balkanu.

kraljevi čardaci
Enterijer Kraljevih Čardaka na Kopaoniku u kojem su korišćeni Tritonex materijali / Foto: Zoran Kočović

BIG Fashion shopping centar u Beogradu

BIG Fashion Kragujevac

Tritonex logo

TRITONEX d.o.o.
Srete Mladenovića 2, 34000 Kragujevac
T. +381 34 301 565
office@tritonex.rs
www.tritonex.rs