Elvira Drežnjak: Sferine konferencije prepoznatljive u regionu i šire

Međunarodna naučno stručna konferencija Sfera 2021: „Tehnologija betona” održaće se 2. i 3.11.2021 godine u Sarajevu, Hotel Hills

Početkom novembra konferencija Sfera 2021 će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama koje će se obrađivati.

Elvira Drežnjak, rukovodioc marketinga i odnosa sa javnošću kompanije Sfera
Elvira Drežnjak, rukovodioc marketinga i odnosa sa javnošću kompanije Sfera

Šta sve očekuje posetioce konferencije pročitajte u intervjuu sa Elvirom Drežnjak, rukovodiocem marketinga i odnosa sa javnošću kompanije Sfera iz Mostara.

U Sarajevu će 2. i 3. novembra biti održana 10. Međunarodna naučno-stručna konferencija, ovaj put na temu „Sfera 2021: Tehnologija betona“. Recite nam više o konferenciji.

Tako je, konferencija će se održati u hotelu Hills i okupiće regionalne govornike i kompanije da se predstave ciljnoj grupi. Ovoga puta na konferenciji će se raspravljati o nekoliko tematskih celina: Tehnologija betona, Beton u građevinarstvu, BIM – Beton u savremenom projektovanju konstrukcija, Beton u arhitekturi, Posebne vrste betona i Prefabrikovani AB elementi. Ove teme su izuzetno važne i na taj način ćemo podstaći diskusiju, čuti određene novitete, ali i predstaviti postojeće trendove. Ugostićemo 14 regionalnih predavača, po tematskim celinama, koje možete pogledati na linku.

Koje kompanije učestvuju ove godine?

I ove godine, kao i prethodnih, sa nama su kompanije iz regiona, neke već tradicionalno, a neke kompanije će se predstaviti prvi put. Svi oni će na svojim štandovima predstavljati novitete i detaljnije informisati ciljnu publiku o svim aktuelnostima i novostima koje imaju. Na taj način se obezbeđuje direktna i aktivna komunikacija između kompanija i publike.

Naučno-stručna konferencija SFERA 2021: „Tehnologija betona”
Naučno-stručna konferencija SFERA 2021: „Tehnologija betona”

Pokrovitelji konferencije su: Fabrika cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro technology, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Perry.

Ove godine imamo i novinu. Naime, pet učesnika ćemo nagraditi besplatnom BIM obukom koju će obezbediti jedan od naših izlagača, ali svakako pozivam publiku da prati stranicu na kojoj će uskoro biti objavljene detaljnije informacije https://2021beton.sfera.ba/

Koji je cilj ovakvog događaja?

Cilj konferencije je da okupi struku i nauku, kao i kompanije i predavače iz regiona. Ove godine imamo i dva učesnika sponzora iz Grčke i Italije i verujemo da će njihove prezentacije zainteresovati publiku i predstaviti određene novine koje će biti od velikog značaja. Naime, na ovakvim skupovima koje Sfera tradicionalno organizuje, svim učesnicima se nudi mogućnost neposredne komunikacije, uspostavljanja komunikacije, razmene znanja i iskustava.

Na konferenciji su predstavljeni propisi i standardi iz oblasti tehnologije betona, prezentovana su dosadašnja iskustva u procesu građenja, i sagledana su naučna i tehnološka dostignuća kao i stručna opredeljenja u kontekstu proizvodnje i primene betonskih materijala, njihove prednosti i uslovi za primenu i mogućnosti za poboljšanje. Cilj diskusije je razmena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti za uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.

Naučno-stručna konferencija SFERA 2021: „Tehnologija betona”
Naučno-stručna konferencija SFERA 2021: „Tehnologija betona”

Kako se zainteresovani mogu prijaviti za učešće?

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je prijava obavezna. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem LINKA.

Konferencija će se održati u skladu sa epidemiološkim merama koje su na snazi, te je jako važno da se zainteresovani prijave, kako bismo ih mogli uvrstiti u našu evidenciju i pripremiti sav promotivni materijal.

Sfera, pored organizovanja konferencija iz oblasti građevinarstva i arhitekture, organizuje i druge događaje na različite teme, i izdaje specijalizovane časopise. Izdajete i časopis MB & ton, koji će se distribuirati na ovoj konferenciji?

Proizvodnja, transport, ugradnja i nega betona kao i materijala za završnu obradu betona od ključnog su značaja za budući identitet objekta u prostoru, stabilnost, kao i njegovo redovno održavanje. Betonski proizvodi su decenijama predmet istraživanja. O ovim temama trenutno pišemo u časopisu MB & ton, koji je regionalni časopis za beton i izlazi jednom godišnje. Svakako u godini u kojoj organizujemo konferenciju na ovu temu, praktikujemo da časopis izlazi pre samog događaja. Tako će biti distribuiran i deliti se besplatno svim učesnicima konferencije, što je još jedan doprinos koji dajemo ovoj publici i temi.

Da li organizujete konferencije u saradnji sa pojedinim fakultetima i institutima? Da li je tako i ove godine?

Svaku konferenciju koju smo organizovali, radili smo u saradnji sa fakultetima i institutima iz regiona, a sve u cilju što bolje organizacije i pripreme celog skupa. Ovu konferenciju „Tehnologija betona“ organizujemo sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim fakultetom Banja Luka i Institutom IGH iz Zagreba. Podrška koju imamo od njih nam mnogo znači i želim da im se zahvalim na korektnoj i profesionalnoj saradnji i svakako se nadam da će prerasti u tradiciju.

Na kraju, imate li posebnu poruku za naše čitaoce?

Moja poruka je: budite deo konferencije. Dođite da zajedno razgovaramo, družimo se i sklapamo nova prijateljstva, poslovne saradnje i širimo svoja znanja i percepcije.

B2B Časopis PODOVI je i ove godine medijski sponzor konferencije. U narednom periodu ćemo objavljivati više informacija o konferenciji, pratite nas i na IG stranici gradjevinski_casopisi

SFERA-logo

Sfera d.o.o. Mostar
Čevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba
2021beton.sfera.ba