Gessi haute culture predstavlja kolekciju perle

Već iz svog imena, PERLE sadrži značenja i karakteristike nakita, koji predstavlja eleganciju i prefinjenost. Kao što je biser najsavršeniji i najređi oblik u prirodi, sfera koja ističe svaki element kolekcije je amblem čistoće i plod dubokog istraživanja. Isto istraživanje koje je navelo Gesija, kroz više od dve godine studija, da istraži najbolje materijale Made in Italy kako bi ih poboljšao u svojim kreacijama, sa ciljem da sve više personalizuje i prilagođava najvažniji element najintimnijeg prostora života. Da uzvisimo ove fine materijale, to bi mogao biti samo savršeni oblik bisera: sfera je uslovila rođenje ove nove kolekcije koja, inspirisana istrošenim draguljima, šarmantnim i mekim, želi da prenese isti taktilni i estetski zadovoljstvo u svakodnevnom životu, do ergonomske i funkcionalne upotrebe.

Pristup „Haute Culture GESSI“ naveo je interne dizajnere kompanije da se suoče sa arhitekturom, umetnošću, modom i zanatstvom u ovoj vežbi krajnjeg eksperimentisanja, prevodeći italijansko znanje u novi kulturni pristup koji prenosi u budućnost visoke vrednosti. Veštine koje su inače u opasnosti da budu izgubljene: od vanvremenske izrade muranskog stakla do ručne obrade mermera, od sintetičkih materijala preuzetih od bižuta i modnih dodataka do poludragog kamenja, i do metala svojstvenih proizvodnoj industriji.

Gessi Perle kolekcija
Gessi Perle kolekcija

Sfere, uvek različite, pojačane su pravim postoljem, takođe savršeno oblikovanim, inspirisanim različitim strujama italijanskog dizajna: skulpturalna forma koja je u interakciji sa biserom u igri preseka i sfernih i hemisferičnih elemenata kombinovanih jedni sa drugima u harmoniji. a ravnoteža gotovo neopisiva ako se ne vidi i ne dodirne lično. Zato što GESSI u svom eksperimentisanju uvek stavlja osobu u centar.

Kreacije PERLE kolekcije omogućavaju da se kroz beskrajne kombinacije jedinstvenih oblika, boja i završnih obrada na najbolji način interpretira ličnost osobe koja nastanjuje prostor, na putu pravog krojenja kako bi se postigao rezultat koji daje dobro- biti pojedincu, blagostanje po meri. PERLE kolekcija, savršena kada želite da personalizujete najintimnije životno okruženje sa detaljima apsolutne elegancije, posvećena je ljudima koji ništa ne prepuštaju slučaju.

Za „postolje“, pored verzije mešalice dostupne u tri visine, kolekcija uključuje dalju razradu teme sa elementom sa tri otvora, koji umivaonik ulepšava kompozicijom koja proizilazi iz drugačijeg preklapanja čvrsti oblici. Ovde je sfera kombinovana sa konusom u jednoj od dve kontrole, dok je u drugoj podeljena preklapanjem dve polovine. Ista igra se takođe nalazi u zidnom mikseru sa dve rupe.

GESSI je, u svojoj stalnoj potrazi za inovacijama i mogućim kombinacijama, stvorio višestruke moguće kombinacije boja, materijala i niz novih završnih obrada bez presedana, u poliranim, mat i brušenim verzijama.

Pet materičkih svetova za PERLE:

METAL PERLE:

Svo iskustvo u obradi metala koje odlikuje GESSI preneto je na ovaj element sa čistim oblikom, izrađen na svim površinama: sjajnim, brušenim ili jednobojnim, kako sjajnim tako i mat. Dvanaest novih završnih obrada je dodato na sve one u GESSI katalogu, za ukupno dvadeset šest predloga. Preklapanje elemenata poigrava se sa efektima obrade ton-na-ton površine – sve sjajno, sve brušeno ili mat – ili sa svetlosnim efektima igre zahvaljujući kontrastu sjajno/mat/brušeno.

MURANO PERLE:

Kultura Made in Itali savoir-faire, poput vekovne kulture muranskih majstora staklara, koja se prenosi s generacije na generaciju, izražena je na čistom obliku bisera. U staklenim perlama prerađene su najreprezentativnije tehnike istorije zanatstva koje su svojstvene ostrvu u venecijanskoj laguni, reinterpretirajući ih u savremenom ključu. Kao što je, na primer, tehnika „sommerso“, koja omogućava da se tačka boje skoro suspenduje unutar stakla, ili tehnika „pulegoso“, u kojoj su mikromehurići i infiltracije ugrađeni u zapreminu, sve do površinske obrade kao što je npr. „battuto“ ili „molatura“, smanjen u više providnosti i nijansi. U potpunosti ručno rađene od majstora staklara, sfere su unikatni komadi, prava umetnička dela koja su rezultat neviđenih i ekskluzivnih rešenja.

POLUDRAGOG PERLE:

Za stvaranje ovog materijalnog sveta, odabrani su veoma dragoceni mermeri kao što su Nero Portoro, Forest Brovn ili čak Emperador Dark i retki, dragoceni i još teže obradivi oniksi kao što su veoma čisti beli oniks ili iranski zeleni oniks. Dragocena sirovina se obrađuje posebnom metodom „krojenja“, jedinstvenom u svetu i koja pripada isključivo Italiji, rezultat je neviđenih eksperimenata koji otkrivaju zanatsko umeće oblikovanja tvrdoće mermera za postizanje spektakularnih efekata. Reč mermer potiče od starogrčkog marmairō (marmairo), što znači „sijati, iskri“. Konačni efekat, u kombinaciji sa metalom, izaziva emocije i taktilne senzacije i efekat u kupatilu apsolutne teatralnosti. Poludragi biseri su jedan od najboljih simbola GESSI-jevog jedinstvenog pristupa svakoj njegovoj kreaciji.

PERLE U SUŠTINI:

Drvo, zahvaljujući svom zrnu, odabranom za postizanje posebnih dekorativnih efekata, unosi prirodu više od bilo kog drugog materijala u unutrašnjost prostorija. Vredne i pažljivo odabrane esencije, kao što je ružino drvo, sa tamnocrvenim notama, ili elegantan i bezvremenski Venge, unapređeni su pažljivom izradom. Površinski tretmani čine sfere pogodnim za upotrebu u kontaktu sa vodom.

SINTETIČKI PERLE:

iz kontinuirane potrage za hibridizacijom sa svetom mode dolazi i odluka da se kreira i linija u kojoj biseri podsećaju na materijale dodataka kao što su nakit i dizajnerske naočare inspirisane 1970-im: svetle i peckave boje, sa skoro „pop“ tonom; eksperimentisanje sa mešavinama mono/bi/tricolor nijansi u tonovima kao što su biser, bež, karamela, bordo; modni obrasci kao što su kamuflažni efekti, osenčeni, prugasti i tačkasti. Provokativan materijalni svet, kakav samo GESSI zna da radi.

Gessi Perle kolekcija
Gessi Perle kolekcija

Dvadeset šest završnih obrada za „postolje“:

 • Caramel Glossi
 • Caramel Matt
 • Maslinasto zelena sjajna
 • Olive Green Matt
 • Magenta Glossi
 • Magenta Matt
 • Beige Glossi
 • Beige Matt
 • Soft Greige Matt
 • Rose Gold
 • Rose Gold Brushed
 • Deep Black Metal
 • Nikl
 • Nickel Brushed
 • Mesing
 • Brass Brushed
 • Aged Bronze
 • Dark Bronze
 • Bakar
 • Copper Brushed
 • Topla bronza
 • Topla bronzana brušenaMat crna
 • Hrom
 • Crni metal
 • Black Metal Brushed

Ovo je takođe izraz GESSI-jeve „visoke kulture“, koja ulazi u najintimnije okruženje života sa novim kolekcijama koje su bile predstavljene na Milanskoj nedelji dizajna, a održalo se od 17. do 23. aprila. Ove godine, kompanija je bila protagonista sa dvostrukim prisustvom u Salone del Mobile (Hala 4, F09-G06) i na fuorisalone u svom salonu u Milanu, CASA GESSI MILANO, u ulici Via Manzoni 16/a, na korak od Via Montenapoleone i Modni četvorougao.

www.eurodomsaloni.rs

EURODOM d.o.o.
Ruzveltova 16, Beograd
T +381 11 3809 543,
M +381 63 342 956
eurodom2@gmail.com
Nikole Grulovića 71e, Beograd
T +381 11 34 74 713
M +381 63 330 833
eurodom.hala@gmail.com

www.eurodomsaloni.rs

Prethodni tekstViše toplote, više uštede – podno grejanje
Sledeći tekstKako odabrati pravi pod za svaku sobu u kući: Saveti za estetiku i funkcionalnost