Sve što treba da znate o dobrom sanitarnom sistemu

Danas se daje sve više važnosti našem prirodnom blagu i svesnom i racionalnom korišćenju vode, što znači da se prema svojoj životnoj sredini odnosimo na održiv način i štitimo njene resurse.

S jedne strane, želimo da imamo neograničen pristup čistoj vodi, ali sa druge strane, klimatske promene zahtevaju od nas da preduzmemo odlučne korake u ekonomičnom upravljanju vodama ne samo u sektoru industrije, već i u domaćinstvima.

Pravilno projektovan i izgrađen kućni vodovodni i sanitarni sistem od ključne je važnosti za čisto i bezbedno snabdevanje vodom, jer ima direktan uticaj na naše zdravlje i dobrobit. Kada otvorimo slavinu, vidimo mlaz vode, u čemu ne primećujemo ništa naročito. Treba međutim da znamo da to nije čist H2O, već bogata mešavina raznih sastojaka. Pojam kvaliteta vode odnosi se na hemijske, fizičke i biološke karakteristike ove smeše. Neki od sastojaka štetno utiču na naše zdravlje, na primer hlor, teški metali ili bakterije. Iz tih razloga je posebno važno da ulažemo u moderne i razvijene sisteme koji nam garantuju da imamo čistu i zdravu vodu.

Dobar sanitarni sistem i njegove važne komponente

Vodu, jedan od najneophodnijih elemenata za naš život u domaćinstvima nam obezbeđuju kućni sanitarni sistemi. Da bismo vodu uvek koristili tamo gde nam je potrebna, vodovodni sistem mora biti pravilno projektovan i izgrađen. Ne smemo da zaboravimo ni to da paralelno sa vodovodnim sistemom treba da izgradimo i sistem grejanja i kanalizacije.

Glasajmo za rešenja koja su se dokazala

Kvalitet vode u velikoj meri utiče na mnoga područja našeg života, tako i na stanje naših instalacija i uređaja. Kada neko počinje da gradi svoj vodovodni sistem, ne misli na to da će ceo sistem za nekoliko godina morati zameniti, zajedno sa sistemom za grejanje. Dobro izabrani uređaji znače bolje performanse, odgovarajuću zaštitu i udobnost u svakodnevnom korišćenju vode.

Redovno održavanje i kontrola nisu ništa manje važni faktori u životnom veku sanitarnog sistema. Redovna kontrola i zamena važnih komponenti omogućuju pravilno funkcionisanje sistema na više godina i obezbeđuju korisniku udobnost i sigurnost u korišćenju vode.

Sanitarni sistem
Sanitarni sistem

Iako nam se čini da kvalitet vode ne utiče mnogo na našu kuću ili na nas, stvarnost je sasvim drugačija. Voda nije nimalo ravnodušna prema tehničkom stanju naše kuće, ni prema našem zdravlju ili novčaniku. Sa vodom – zavisno od parametara – možemo dobiti ili gubiti. Da bi nam kućni vodovodni sistem pravilno funkcionisao, trebamo uložiti u najbolja rešenja. Tu nema mesta ni za kakav kompromis. Konsultujte uvek najbolje stručnjake, uzmite najkvalitetnije materijale i birajte proverena rešenja.

Visokokvalitetni materijali i pravilno instaliranje sistema KAN-therm ultraPRESS

Visokokvalitetni materijali KAN-therm ultraPRESS sistema čine svaki sistem pouzdanim. Osim toga, jednostavna montaža značajno skraćuje radove prilikom instaliranja. Važno je da se instaliranje izvede u skladu sa preporukama, propisima i standardima za sisteme grejanja i sanitarne sisteme.

Fleksibilna rešenja

KAN-therm ultraPRESS sistem omogućava fleksibilno projektovanje, odnosno sistem se može prilagoditi uslovima zgrade i individualnim potrebama korisnika. Zahvaljujući tome, sistem će optimalno funkcionisati, štedeći energiju.

Sistem KAN-therm je sastavljen od visokokvalitetnih komponenti grejnog i sanitarnog sistema, koji omogućavaju da sistem godinama funkcioniše optimalno, da bude izdržljiv i da obezbedi udobnost.

KAN nudi najbolje rešenje za sanitarne sisteme – KAN-therm ultraPRESS sistem

Prednosti sistema KAN-therm ultraPRESS

  • inovativne funkcije
  • fleksibilna rešenja
  • bezbedna upotreba
  • pouzdano funkcionisanje
  • efikasnost i ušteda.

Kantherm logo

KAN-therm Hungary Kft.
Representative office in Hungary
2051. Biatorbágy, Mészárosok útja 4.
tel. +381 69 245 7594
tel. +381 63 872 2790
info.serbia@kan-therm.com
www.kan-therm.com

Prethodni tekstRavnoteža kontrasta sjajne i mat pločice
Sledeći tekstEkološki prihvatljivi podovi: Održiva budućnost