Rovex inženjering d.o.o. – Zašto podno grejanje i gde se primenjuje

Podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja, jer se kompletan proces odvija na veoma niskoj temperaturi. Pod se greje na temperaturi od 21 do 23°C, veoma velika grejna površina obezbeđuje ravnomernu raspodelu tempearature od poda ka plafonu.

S obzirom da su periferni krvni sudovi u nogama najudaljeniji od srca i da se nogama najslabije greju, sistem podnog grejanja obezbeđuje najoptimalnije grejanje prilagođeno ljudskom organizmu.

Ugradnjom podnog grejanja obezbeđuje mogućnost ugradnji na pod ekoloških i zdravih podloga, kao što su keramika, kamen koji ne skupljaju prašinu i ne zadržavaju alergene.

Topli kameni ili keramički podovi omogućavaju da se Vaše dete igra na podu bez opasnosti da se prehladi. Temperatura poda reguliše se direktno preko termostata sa osetljivom podnom sondom. Svaka prostorija ima svoj termostat i reguliše temperaturu prostora po potrebi. Sistemi podnog grejanja su spori sistemi koji relativno sporo greju ali se isto tako sporo i hlade. Podno grejanje može se postaviti ispod svih vrsta podloga. Naša je preporuka da sistem instalirate ispod dobro provodnih materijala kao što su kamen i keramika.

sistem podnog grejanja obezbeđuje najoptimalnije grejanje
Podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja

Dosta često postavljano pitanje je da li se podno grejanje može ugraditi ispod parketa. Ugradnja podnog grejanja ispod drvene podloge je moguća, treba samo voditi računa da drvo ima prirodnu vlažnost i da ga grejanje rasušuje. Električno podno grejanje potpuno je sigurno sa stanovništva eksplotacije, ne zahteva nikakvo održavanje a u slučaju eventualnog kvara zahteva minimalne zahvate na podu, za razliku od vodenog podnog grejanja sistem je znatno jeftiniji i efikasniji i ne zahteva nikakvo održavanje.

Udobnost iliti komfor

Pustite da Vaše bose noge upijaju blagu toplotu bez prašine i buke koju proizvode drugi sistemi grejanja. Uživajte u ravnomerno ras- poređenoj toploti u Vašem domu, kuhinji, kupatilu, spavaćoj sobi i hodniku.

Dizajn po želji korisnika

Bez obzira da li se radi o dodatnom grejanju ili o osnovnom sistemu grejanja, svaki sistem se projektuje u skladu sa zahtevima prostora da se u potpunosti zadovolje zahtevi kako u pogledu snage tako i u pogledu prostora bez obzira na veličinu ili izgled. Sistemi podnog grejanja mogu da greju bez obzira na vrstu poda koji planirate da postavite, mermer, granit, topli pod ili pločice.Termostat se postavlja na zidu Vaše prostorije. Ne vide se ventilatori, a cevovodi, ložišta i bojleri nisu potrebni.

Siguran

Sasvim siguran, bez ikakve opasnosti za korisnika. Električni provodnici su zaštićeni omotačem koji je uzemljen i bilo kakvo oštećenje prouzrokuje iskakanje zaštitnog elementa i prekid napajanja. Elektromagnetna zračenja su svedena na minimum i gotovo da ih nema.

Sistemi podnog grejanja mogu da greju sve vrste podova
Rovex inženjering d.o.o. – Sistemi podnog grejanja

Pouzdan

Sistem podnog grejanja je napravljen od najkvalitetnijih materijala koji imaju zivotni vek duži od 30 godina. Bez pokretnih delova koji se mogu habati i uz pomoć tehnologije kvalitetnih elektronskih termostata, sistem ne zahteva nikavo održavanje tokom eksploatacije. Garancija proizvođača za ove sisteme je 10 godina.

Efikasan

Podno grejanje je najefikasniji sistem grejanja trenutno raspoloživ na tržištu. Znatno smanjenje temperature grejanja i vreme rada u odnosu na klasične sisteme omogućava da se cena koštanja ovog sistema u eksploataciji svede na minimum. Efikasnog niskotemperaturnog grejanja je od 98 do 100% na čitavoj jednakomerno zagrejanoj površini Vaše cele sobe.

Jednostavno rukovanje

Pouzdani elektronski termostat omogućava Vam jednostavno podešavanje temperature poda odnosno prostora. Postoji i mogućnost programiranja grejanja u skladu sa ritmom Vašeg života i navika.

GARANCIJA OD 20 GODINA JE DOKAZ KVALITETA

Sistem podnog grejanja je napravljen od najkvalitetnijih materijala, koji imaju životni vek duži od 30 godina. Bez pokretnih delova koji se mogu habati i uz pomoć tehnologije kvalitetnih elektronskih termostata, sistem ne zahteva nikavo održavanje tokom eksploatacije. Garancija proizvođača ELEKTRA za ove sisteme je 20 godina.

Rovex logo

ROVEX INŽENŽENJERING d.o.o.
A: Bulevar Crvene Armije 11b lokal 7,  Novi Beograd, Bellville
T: +381 11 785 68 33 • +381 11 311 52 08
W: www.rovex.rs • E: prodaja@rovex.co.rs