DOMOTEX 2021 – Globalna direktorka Sonia Wedell-Castellano odgovorila na ključna pitanja o sajmu

DOMOTEX, vodeći svetski sajam tepiha i podne obloge, koji će se održati u Hanoveru od 15. do 18. januara 2021. godine, dizajniran je tako da dodatno podstakne posao i ponudi industriji najbolje šanse za uspešan start.

Globalna direktorka DOMOTEX-a, Sonia Wedell-Castellano, govorila je o trenutnom statusu registracije i objašnjava na šta izlagači i posetioci moraju biti spremni, na osnovu sveobuhvatnog koncepta zaštite.

Sonia_Wedell-Castellano_credit_Deutsche_Messe AG_1
Sonia Wedell-Castellano, Globalni Direktor DOMOTEX-a

Kakav je trenutni status registracija za Domotex 2021? Postoje li varijacije urazličitim kategorijama koje će biti obuhvaćene na sajmu?

Trenutni prostor za iznajmljivanje je oko 60.000 kvadratnih metara, što je oko dve trećine ukupnog prostora koji je inače na  Domotex-u. Posebno nas raduju pozitivni trendovi u segmentima posvećenim „Mašinski tkanim tepisima“ i „Vlakna i preiva“, dok u halama 11 i 12 – u segmentima „Tepisi“ i „Parket, drveni pod i laminat“ – imamo mesta za još nekoliko izlagača. Ti segmenti su još uvek izloženi određenim nesigurnostima zbog situacije s koronavirusom. Neke kompanije su u suštini još uvek u „modu čekanja“ i još nisu dovršile svoje planove. Pored toga, kako imamo posla sa neparnom godinom, postoji i jak takmičarski događaj, koji ima uticaja na Domotex.

Deutsche Messe je razvio koncept lične zaštite koji će omogućiti postavljanje sajmova ponovo od jeseni pa nadalje. Koje uslove moraju izlagači ispunjavati da bi mogli da imaju štand?

Srećom, imamo veliki, moderno izložbeni centar sa brojnim izlazima i ulazima. Na taj način možemo omogućiti proširenje prolaza u halama i izlagačima dovoljno prostora između njih. Izlagači sami moraju osigurati da njihovi štandovi budu u skladu sa strožim higijenskim standardima – sličnim pravilima sa kojima su svi upoznati u prodavnicama i kafićima. Ovo uključuje održavanje minimalnih rastojanja i, ako je potrebno, nošenje
zaštitnih maski. Izlagači takođe moraju snimiti posetioce svojih štandova, kako bi se sa tim ljudima moglo kontaktirati po potrebi. Imamo veliko poverenje u naše izlagače i posetioce i posvećeni smo odgovornom načinu saradnje. Uvek smo sretni da podržavamo sve koji su uključeni koristeći odgovarajuće dodatke, proizvode i rešenja. Nadamo se da svi slažu s tim. Napokon, sigurnost i zdravlje svih strana su u pitanju.

Već smo u punom jeku sa pripremama za sledeće izdanje DOMOTEX-a i posvećeni smo da pružimo industriji savršene mogućnosti za vraćanje njihovog posla u petu brzinu!

Šta plan zaštite znači za posetioce sajma? Kako će zaista izgledati poseta Domotex-a 2021?

Uvodimo sisteme za navođenje kako bismo posetiocima olakšali održavanje distance bez usporavanja kretanja u prolazima. Pored toga, pobrinućemo se da postoji dobra ventilacija na ulazu, u hodnicima i konferencijskim salama, kao i često čišćenje i dezinfekcija. U suprotnom će se primenjivati ista pravila kao i svuda: Posetioci moraju da održavaju distancu od 1,50 metar i, prema potrebi, nose zaštitnu masku. Pored toga, svi će morati da dostave svoje lične podatke prilikom registracije, tako da se mogu pronaći tragovi infekcije ukoliko postoji potreba.

Naše osoblje će takođe biti u skladu sa svim relevantnim zakonskim zahtevima. I kao što se može očekivati, mi ćemo biti u bliskoj komunikaciji s nadležnim zdravstvenim organima i pružiti medicinske usluge u izložbenom centru non-stop. Usput, oduševljeni smo pozitivnim povratnim informacijama koje dobijamo od posetilaca i izlagača – povratne informacije koje podvlače važnu ulogu sajmova uopšte i koliko se naša klijentela oslanja na Domotex kao mesto za prikupljanje informacija, poslovanje i uključenje u umrežavanje. To nam daje dodatnu motivaciju dok sve radimo na pripremi za Domotex, za koji smo sigurni da će industriji pružiti savršene mogućnosti za vraćanje njihovog posla u „petu brzinu“.

http://www.domotex.de

DOMOTEX 2021
15-18 januara 
Hannover Exhibition Center, Hanover, Nemačka
www.domotex.de