DOMOTEX 2017 – Svet podova na jednom mestu

NAKON 4 DINAMIČNA DANA, DOMOTEX 2017, MEĐUNARODNI SAJAM PODNIH OBLOGA, OSTVARIO JE ZNAČAJAN RAST, U SMISLU KVALITETA IZLAGAČA, POPUNJENOG KAPACITETA I SA VEĆIM PROCENTOM IZLAGAČA I POSETILACA IZ INOSTRANSTVA.

DINAMIČNOST SAJMA “DOMOTEX 2017” USTVARI ČINI SVEŽ POGLED U PRODAJI I PROIZVODNJI PODNIH OBLOGA

– ZNAČAJAN RAST BROJA IZLAGAČA I VELIČINA SAMOG SAJMA
– VEĆI BROJ INTERNACIONALNIH IZLAGAČA I POSETILACA
– SVEŽ PODSTICAJ OD innovations@domotex I MLADOG DIZAJNERA „TRENDTABLE“

Domotex 2017
Domotex 2017

Ukupno 1.409 izlagača iz preko 60 zemalja je predstavilo poslednje inovacije svetskoj publici u Hannover Exhibition centru. Još jednom je DOMOTEX na zavidnom nivou prezentovao inovativni duh i mogućnost visokih performansi u industriji podnih obloga. „Zahvaljujući jakoj postavci izlagača, bezbroj inovacija i neprikosnovenog internacionalnog odziva, DOMOTEX je potvrdio svoju reputaciju internacionalnog sastajališta za industriju podnih obloga. Naši izlagači su prvenstveno bili zadovoljni velikom količinom stranih posetilaca, dok su prezentacije izlagača izazvale veoma pozitivne reakcije, bez premca u vidu bezbroj ponuda na DOMOTEX-u“ objašnjava Dr. Andreas Gruchow, iz uprave Deutsche Messe zadužene za DOMOTEX, poslednjeg dana sajma. „Innovations@DOMOTEX i mladi dizajner „Trendtable“ su se posebno istakli svojom prezentacijom. Pomerili su granice inovacijama i postavili DOMOTEX na centralno mesto industrije podnih obloga“.

Young Designer Trendtable - identifying trends: pet ambicioznih dizajnera i Stefan Diez razvili su dizajn podnih obloga za DOMOTEX 2017. Na fotografiji: Jane Briggs i Christy Cole iz “Briggs&Cole”, Škotska
Jane Briggs i Christy Cole iz “Briggs&Cole”, Škotska

Prisustvo je pariralo prethodnom DOMOTEX-u 2016. godine. Oko 70% posetilaca je došlo iz inostranstva sa najvećim procentom (oko 43%) iz Evropskih zemalja. Zapažen je i povećan procenat posetilaca sa bliskog i srednjeg istoka (oko 9%), kao i iz istočne i centralne Azije (preko 16%). Takođe, povećan je i broj posetilaca iz Amerike i Velike Britanije.

SVOJ IZLOŽBENI PROSTOR IMAO JE I DRVOPRODEX IZ KARANOVCA KOD BANJA LUKE, RENOMIRANI PROIZVOĐAČI PODOVA I PODNIH OBLOGA, SVOJIM ASORTIMANOM I KVALITETOM PROIZVODA, ZAISTA PRIVUKAO VELIKU PAŽNJU POSETILACA, POSTOJEĆIH I NOVIH KLIJENATA.

Kompanija Drvoprodex na sajmu DOMOTEX 2017
Drvoprodex doo, sajam DOMOTEX 2017

BELGIJSKA KOMPANIJA RUBIO MONOCOAT JE PORED NOVIH FANTASTIČNIH BOJA, KOJE ĆE APSOLUTNO OBELEŽITI 2017. GODINU, PREDSTAVIO I POTPUNO NOV PROIZVOD -RUBIO WOODCREAM, JEDINSTVENU KREMU ZA TRETIRANJE DRVETA. SPECIJALNI GOST NA ŠTANDU OVE RENOMIRANE KOMPANIJE BILA JE NAŠA FIRMA MAGIC FLOOR, IZ BEOGRADA, KOJA JE I NJIHOV ZVANIČNI ZASTUPNIK ZA PROSTOR BIVŠE JUGOSLAVIJE

Magic Floor doo gost na štandu-Rubio Monocoat kompanije
Magic Floor doo, na sajmu DOMOTEX 2017

Za svakog, ko je zainteresovan za internacionalno poslovanje, Hanover je, jasno, bio centralno mesto. “DOMOTEX je naš događaj broj 1. Ovde, u Hanoveru, možemo da prezentujemo naše proizvode zaista velikom broju interesanata. DOMOTEX je i ove godine bio atraktivan, čini se, više nego ikad, a mi smo zadovoljni svim prezentacijama na sajmu. Imali smo značajno veći broj tematskih razgovora sa ključnim ljudima iz industrije, a posetioci su se više zadržavali na našem izložbenom prostoru raspitivajući se o našim proizvodima. Kontakti koje smo ostvarili iz kreativnog sektora su nas pozitivno iznenadili. “DOMOTEX” polako prelazi iz puke prezentacije proizvoda ka inspirativnom segmentu inovacija i trendova ove industrije.“ naglasio je Piet Lievevrouw, generalni menadžer kompanije „Beaulieu Internati“.

Jan Vergote, CEO „IVC Group“ sa sedištem u Belgiji nam je rekao: „U 2017. godini, više nego ikad, DOMOTEX nam je pružio najbolje mesto na svetu gde možemo da pokažemo svoje inovacije. Kao prvi na svetu, ovde u Hanoveru, prezentovali smo revolucionarni „Hiper-realistični vinil pod“ svetskoj publici. Već se radujemo sledećem sajmu 2018. godine, gde planiramo da organizujemo značajno veću prezentaciju sa većim brojem proizvoda iz naše sveobuhvatne ponude.”

Piet Dossche, CEO kompanije USFloors (COREtec) iz Dalton-a, George, USA, bio je sličnog mišljenja: „DOMOTEX je veoma značajan sajam za USFloors kao i za proizvođače COREtec. Prethodne godine iskoristili smo prezentaciju na DOMOTEX-u da predstavimo COREtec, koji je posle toga postigao veliki uspeh. Ove godine otkrili smo 29 novih nijansi kojima smo postigli odličan inicijalni odziv interesanata. Posetioci, profesionalci iz oblasti podnih obloga, su pokazali veliko interesovanje za naše nove boje. Takođe, izuzetno smo iznenađeni velikom zainteresovanošću medija za naš štand, koji je ove godine bio duplo veći u odnosu na prethodnu.“