Inspiracija Hundertwasser-om

Ukoliko ste u potrazi za novim idejama za vaše kupatilo, pogledajte ovaj prelepi dizajn. Mozaik pločice u kupatilu mogu ga učiniti fantastičnim utoliko više ukoliko pripada grupi kreativnih ljudi sa osećajem za stil. Jedinstveno kupatilo može biti pravi izbor za stanare i prijatan boravak za vaše goste.

Priča o Hundertwasser-u

Hundertwasser nije samo počeo kao slikar, njegovo slikarstvo je takođe i početna tačka svih ostalih aktivnosti. Slikarstvo je temelj njegovih arhitektonskih posvećivanja organskoj arhitekturi. Mnogo puta je menjao svoje ime. Govorio je da poseduje toliko imena zbog toga što on u sebi nosi više osoba: ekologa, arhitektu i slikara. “Kad se jedno ime izdegustira, potrebno je drugo kako bi se počelo iznova.” U Hundertwasser-ovom slikarstvu vrlo je bitna boja, njeno značenje, kao i činjenica da je svaku voleo povezivati sa svojim ličnim razmišljanjima.

Inspiracija Hundertwasserom
Slika 2 – Inspiracija Hundertwasserom

Priča o Lance Jordan-u

Lance Jordan, savremeni tradicionalni slikar, u stanju je da prenese konvencionalne tehnike građenja u funkcionalnu umetnost. U poslednje vreme, kombinuje kamene pločice i drvo, kao i razne arhitektonske elemente. Njegovi najnoviji projekti uključuju kamen, mozaike i obojeno staklo.

Više o Lance Jordanu, možete pročitati na www.lancejordancreations.com

Mozaik pločice u kupatilu
Slika 3 – Mozaik pločice u kupatilu

Mozaik pločice

Uvodeći tradicionalno u svoju kreativu, nastao je ovaj interesantan i efektan pod – mozaik pod. Kombinacija kamenih pločica  zemljanih boja sa keramičkim u plavim i zelenim tonovima, vrlo lepo naglašava artističku notu prostorije u kojoj boravimo veći deo svog života. Zato joj se i treba posvetiti – sa puno ljubavi, a sve u cilju sopstvenog užitka podignutog na viši nivo. Ovo je primer kako “pametnim” mozaikom možete probuditi svoju svest o značenju investiranja u ne-tako-važnu činjenicu vezanu za pod kupatila a to je – umetnost!