Parketne daščice u obliku dijamanata

Neobičan parket Menotti Specchia je vrlo jedinstvenog i nesvakidašnjeg oblika – oblika dijamanata! To je moderan i savremen parket koji poseduje i malo optičke iluzije. Asimetrične daščice proizvode posebnu optičku površinu koja više ne izgleda ravno, već pomalo daju 3D efekat. Kako se približavate, odnosno, udaljavate, izgled poda se menja.

Napravljen od hrasta, parket je savršen za projekte sa snažnim karakterom. Svaka daščica je odsečena sa svih strana. Finiš poda je dostupan u sjajnom, mat i prirodnom izgledu. Još jednom, Menotti Specchia je stvorio proizvod koji predstavlja oličenje velike italijanske tradicije obrade drveta.

Dijamantski oblik parketa
Slika 2 – Dijamantski oblik parketa

O Menotti Specchia-u

Već decenijama unazad, prepoznatljiv je po kvalitetu proizvoda, virtuoznosti u izradi i pažnji koju bezuslovno pruža klijentima.
Od sirovine do gotovog proizvoda, kuća Specchia brine o drvetu i ljudima u proizvodnji tokom čitavog procesa: industrijska proizvodnja je zamenjena ručnim radom i dugim pauzama odmora.

Sečenje, sušenje, montaža, raznorazni tretmani i završni slojevi poštuju se u skladu sa proizvodnim ciklusom i pri tom, garantuje se potpuno stabilan proizvod koji zadržava posebna svojstva na duži vremenski period.

Forma parketnih daščica
Slika 3 – Forma parketnih daščica

Dizajnirajući ovakav pod, otvaraju se vrata potpuno nove vizije uobičajenog elementa u prostoru kao što je pod. Obično težimo prilikom uređenja enterijera ličnog prostora, jednostavnim stvarima koje obuhvataju velike površine a koje će biti ispunjene sitnim detaljima. Međutim, “dijamantski pod” nije takav slučaj. Kako je on glavni element koji nosi ceo prostorni stil, vrlo malo se uvode detalji, koji su jedostavnih formi i nezavisni.

Sama želja za promenom polazi od nas samih, a da bi se u toj promeni osećali slobodno i lepo, neophodno je da imamo hrabrosti i želje za novim idejama i njihovim sprovođenjem u realnost. Svako voli dozu luksuznosti, pa tako i ovaj parket uprkos tome što koristi materijal koji je svima dostupan, uživa je u potpunosti zahvaljujući onom najmanje očiglednom – svom obliku!