Dizajn(iranje) dekinga

Proračun dekinga se svodi na ispitivanje zahteva temelja, podova sa podnim gredama, spregova, izbora terase i načina pričvršćivanja spojnice. Ispituje se trusnost područja i eventualni zahtevi vlasnika.

Generalno, strukturni elementi moraju da budu trajni i da izdrže više od 50 godina. Sve strukturne popravke moraju imati istu trajnost kao i elementi sa kojima su povezani (nerđajući čelik).

Moderna lepota dekinga

Prilikom projektovanja kuće, treba voditi računa kako o unutrašnjosti tako i o spoljašnjosti oko kuće. Ukoliko postoji velika prostorna površina oko kuće, može se postaviti deking terasa i sl. Deking je dodatna stvar koja čini život udobnijim i radosnijim. Korišćenjem drvenog materijala u izgradnji dekinga, dobićete prirodan izgled i svež osećaj u vašem domu.

Sama potreba za dekingom se javlja kod ljudi koji imaju neiskorišćeni prostor ispred njihove kuće. Ne postoji samo jedna vrsta dizajna dekinga. Naziv dekinga se uzima spram lokacije na kojoj se grade. Standardni deking je ravan i izdignut. Ravan deking je polegnut na zemlju. Podignuti deking zahteva ogradu, budući da je izdignut od zemlje. Da bi vaš podni deking bio savršeno ravan, potrebno ga je poravnati na mestima koja su ulegla ili se savila.

Nameštaj

Obično se koristi drveni nameštaj za ukrašavanje dekinga. Stočić i stolice za kafu su savršeni izbor za vašu terasu na otvorenom. Postavljanje suncobrana može imati dvostruku funkciju. Pored toga što štiti od sunčeve svetlosti, takođe, daje dekingu predivan akcenat.

Zaštita

Ne zaboravite zaštiti vaš deking od kiše, prejakog zračenja sunca ili leda. Budite sigurni da ste pod premazali sa bojom i uljem ili zaptivačem na vodenoj bazi.

Dizajn dekinga je prvi korak u dodavanju lepog i funkcionalnog otvorenog prostora u vašem domu. Bilo da je on deo pejzažnog plana preuređenja prostora oko kuće, ili potpuno novi projekat u izgradnji, dizajn dekinga će dodati vrednost i godine užitka u kući.

Prethodni tekstKvalitet pa dizajn pre svega
Sledeći tekstŠIROK ASORTIMAN proizvoda sa nizom sistemskih građevinskih rešenja