Dodeljene prestižne nagrade German Design Award 2024

Na ovogodišnjoj dodeli nagrada German Design Award 2024, proglašeni su pobednici po kategorijama: Odličan dizajn proizvoda, Odličan dizajn komunikacija, Odlična arhitektura. Dodela je izvršena na svečanom skupu 26. januara tekuće godine u sali kongresnog centra Messe u Frankfurtu. Neki od dobitnika kada su podne obloge u pitanju su sledeći učesnici.

Marmoleum Cocoa

Opis

Marmoleum Cocoa je posebno održiv i recikliran linoleumski pod sa umetnutim ljuskama kakao zrna, napravljen od do 98% prirodnih i obnovljivih sirovina. Kakao je proizveden na klimatski pozitivan način i sadrži 43% recikliranog materijala. 33% recikliranog materijala se sastoji od otpada pre i nakon upotrebe, gde se ivični ukrasi u procesu proizvodnje i ostaci ugradnje ili podovi nakon upotrebe recikliraju i vraćaju u proizvodni proces.

raznobojni komadi linoleuma
Marmoleum cocoa linoleum / Foto: german-design-award.com

Izjava žirija

Klimatski pozitivna podna obloga od linoleuma „Marmoleum Cocoa“ kompanije Forbo Flooring je napravljena od 98% prirodnih i obnovljivih sirovina i može se vratiti u proizvodni proces na kraju životnog veka proizvoda. Održiv proizvod koji takođe impresionira svojom upečatljivom estetikom zahvaljujući prošaranim ljuskama kakao zrna.

Nagrada: Odličan dizajn proizvodaEko dizajn
Kompanija/Klijent/Dizajn: Forbo Flooring GmbH

FREYA

Opis

NOSSE sa ponosom predstavlja svetski inovativni projekat koji se ističe po tome što je kolekcija potpuno proizvedena bez netaknutih prirodnih resursa, koristeći samo recikliranu glinu i glazuru. Pokazujući karakterističan izgled, posebno šolja koja ima neobičnu ručku dizajniranu za bolju ergonomiju, tekstura tih komada uključuje nesavršenosti za bolju efikasnost. U nordijskoj mitologiji FREIA je simbol žene ratnice: ova linija je rođena da slavi žensku snagu.

bele keramičke posude
Freya keramika/ Foto: german-design award.com

Posebna najava: Odličan dizajn proizvoda, eko dizajn

Kompanija/Klijent/Dizajn: NOSSE CERAMIC STUDIO

HardRock ULTRA

Opis

Lamurista HardRock ULTRA je prvi dvokomponentni materijal za monolitne površine bez epoksidne smole na nemačkom tržištu. Bilo je potrebno više od godinu i po dana pažljivog razvoja da se ponosno predstavi HardRock ULTRA. Sa HardRock ULTRA, Lamurista postavlja nove standarde u svetu monolitnih površina.

Izjava žirija

HardRock ULTRA kompanije Lamurista omogućava monolitno stvaranje površine i ne zahteva epoksidne smole, što materijalu daje savremenu konkurentsku prednost.

Nagrada: Odličan dizajn proizvoda, materijal i površine
Kompanija/Klijent/Dizajn: Lamurista GmbH

CraftStile MV

Opis

Kako je priroda zamislila – CraftStile MV. Inspirisani lepotom prirode, predstavljamo vam modernu površinu koja obuhvata prirodu svojim mekim osećajem i izgledom brušenog drveta. Moderan mat efekat naglašava toplu eleganciju teksture. U kombinaciji sa mirnim i sofisticiranim dekorima od drveta, CraftStile je alternativa mnogo voljenom pravom drvetu koja štedi resurse.

siva ploča sa izgledom brušenog drveta
Craftstyle MW / Foto: german-design-award.com

Izjava žirija

Radna ploča „CraftStile MV“ imitira elegantan, topao izgled brušenog drveta u obliku vizuelno i taktilno ubedljive površine od melamina.

Nagrada: Odličan dizajn proizvoda, materijal i površine

Kompanija/Klijent/ Dizajn: SVISS KRONO

logo german design award
German Award Design 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.german-design-award.com