Da li želite privući pažnju?

Svaki moderan dom treba da prati i moderan enterijer. Kad je reč o enterijeru, uvek se prvo pomisli na raznorazne sitnice koje pružaju toplinu domu. Međutim, te „sitnice“ ne bi dolazile do izražaja da nema važnih i „glavnih“ elemenata koji u mnogome utiču na dekor i doprinose ambijentu svakog prostora.

Parket je jedan od vodećih elemenata koji određuju prostor. U zavisnosti od kolekcije, mogu evocirati određene emocije ili vremenske periode. Lako se uklapaju u bilo kakvu sobu, bilo da je moderna ili klasična, privatna ili javna.

Parketi su dostupni u širokom spektru boja i dezena, živih i razigranih. Izgled parketa može varirati od vintidž do savremenog. Svoju dugovečnost parket pre svega duguje funkcionalnosti, kvalitetu i dugom veku trajanja. Popularnost parket stiče zahvaljujući neobičnom dizajnu, a  istovremeno, ako se održava i uklapa u sve stilove.

Koju vrstu parketa odabrati

Vrsta parketa zavisi od vrste i namene prostora, kvaliteta i udobnosti, a takođe, i cene. Posebno su traženi u poslednje vreme rustik parketi koji se postavljaju na suvu podlogu, bez velikih intervencija majstora.

Klase parketa

Parketi se izrađuju u određenim klasama koje odgovaraju kriterijumima kvaliteta. Dve osnovne klase su čista – koja ne dozvoljava  deformacije dok drugu klasu čine površine drveta koje na sebi imaju greške, koje su s namerom tu prisutne; pružaju prirodan izgled drvetu i lako se uklapaju u vintadž prostore. Negujte vaš parket, a on će vam to zasigurno vratiti.

Prethodni tekstKako voziti auto po ledu i niskim temperaturama
Sledeći tekstU Enmonu samo najbolje – Marazzi keramika