Da li smo pravilno čistili podove za vreme pandemije?

U našoj maloj porodici, situacija je bila manje više slična drugim. Ili se možda samo tešimo tim? Mada, kako su i komšije sa četvrtog sprovodile procedure slične našim, nismo suviše odudarali od proseka.

Već u toku prvog pika, shvatili smo da ako nastavimo toliko da se fajtamo, ostaćemo bez cipela, patika i podova. Elem, početni znak bilo je oštećenje koje smo primetili na dečijim patikama. Početak nije obećavao, ali ostali smo pozitivni, što se stava tiče. Sva sreća mala persona je brzo prerasla pomenute patike, čime smo štetu minimizirali, a i bili smo zahvalni što su nam podovi ostali čitavi. Ova situacija zapravo je tipičan primer kako odsustvo razmišljanja može napraviti problem.

Održavanje i nega podova u stanu

Podovi imaju veliki značaj kada je enterijer u pitanju, ali, složićete se, da su i velika stavka kada je ulaganje posredi. Stoga, jasno je koliko je bitno posvetiti im ogromnu pažnju kako bi nam što duže i kvalitetnije koristili. Pored održavanja i nege, podove treba čuvati i odgovarajućom temperaturom i vlažnošću vazduha u samom prostoru, ali i sopstvenim ponašanjem.

Elem, nemojte vući nameštaj, nije u redu prema komšijama, ali ni prema vašem podu. Sam po sebi, nameštaj već vrši pritisak na pod, a ukoliko tome dodate i grubo pomeranje, ogrebotine, pukotine i druga oštećenja su više nego sigurna na vašem podu.

Enterijer dnevne sobe
Enterijer dnevne sobe

Drugim rečima, ukoliko želite da promenite raspored nameštaja u sobi, učinite to podizanjem istog i što bezbolnije po pod. A što se vas tiče, ukoliko niste u formi, bol vam je neminovan.

Dobar tretman vaših podova

I na kraju ostaje nam da zaključimo da su podovi kao ljudi. Svakodnevno su izloženi različitim pritiscima i u zavisnosti od kog materijala su sastavljeni zavisi i tačka njihovog pucanja.

Međutim, ukoliko im se posveti pažnja, nega i odgovarajući tretman, svaki od njih sijaće u svom punom sjaju u svom vremenskom maksimumu. Niko se neće buniti na dobar tretman, pa ni podovi. Mislite o tome kada sledeći put budete išli u kupovinu sredstava za negu i održavanje podova ili ako budete pravili dezinfekciono sredstvo.

Autor: Snežana Trtica Graovac, novinar

Prethodni tekstISOMAT d.o.o. – Sistemi za hidroizolaciju i zaštitu
Sledeći tekstPravi izbor za opremanje enterijera vašeg hotela, restorana ili kafića