PITALI SMO Predraga Jankovića iz kompanije Zorka Keramika: Zašto rastu cene podnih obloga?

Građevinska industrija od početka godine je pod snažnim pritiskom rasta cena građevinskog materijala. Za pojedine proizvode cena se čak udvostručila, a kako navode trgovci materijalom, ovakav skok cena za kratko vreme ne pamte još od kriznih devedesetih godina prošlog veka. Globalna nestašica materijala uzrokuje, pored skoka cena na tržištu i izazove u proizvodnji i distribuciji, utičući na dogovorene rokove isporuke na projektima.

Upravo ta situacija direktno utiče i na tržište podnih obloga. Predrag Janković, brend menadžer u kompaniji Zorka Keramika je za naš časopis prokomentarisao kako sve ovo utiče na njihovo poslovanje.

pločice
Foto: Zorka Keramika d.o.o. / Marble Statnario 25×75

Zorka Keramika posluje godinama u okvirima svojih proizvodnih kapaciteta, prateći trend svetskog tržišta na pogledu dizajna i kvaliteta. Shodno tome poslovanje je na stabilnom nivou, uz svakodnevno unapređenje i poboljšanje procesa. Velika potražnja za građevinskim materijalima usled porasta gradnje dovela je do jedne značajne razlike na tržištu kod mnogih materijala, pre svega onih koji su u poslednjih godinu do godinu i po zavisni od uvoznih komponenti koje čine većinski deo resursa koji je u upotrebi.
Kao vlasnici svojih procesa i rudnika iz kojih stiže oko 90% sirovine koje čine keramičku pločicu, nismo menjali cene naših proizvoda, gde se i dalje postavlja pitanje skoka cena energenata, koji u velikom udelu učestvuju u proizvodnim procesima. Tim Zorka Keramike i višedecenijsko partnerstvo sa vodećim distributerima u zemlji i regionu, za rezultat ima dobre prodajne rezultate u skladu sa planiranim, bez obzira na situaciju na svetskom nivou.

www.zorka-keramika.rs
ZORKA-KERAMIKA d.o.o.
Bul. Mihaila Pupina 10v/1/114, 11000 Beograd
Fabrika keramičkih pločica u Šapcu – Hajduk Veljkova 1, 15000 Šabac, Republika Srbija
T. +381 15 361 000
E. keramika@zorka-keramika.rs
W. www.zorka-keramika.rs