Da bude zauvek toplo pod Vašim nogama

Tepisi nisu jedini način da učinite podove toplim i prijatnim ispod vaših stopala. Neretko se dešava da svojstva podnog pokrivača nemaju uticaj na subjektivni doživljaj vašeg prostora, bio on prijatan, topao ili mek. Tad nastupaju boje, dezeni, završna obrada i sam dizajn.

Tkani podovi

Poput itisona, tepisi koji prekrivaju pod od zida do zida, značajno poboljšavaju estetiku enterijera. Njihova tkanja su dekorativna, a boje takve da se lako adaptiraju sa bojama zidova i nameštaja. Ovakvi tipovi tepiha su najčešće tanki, kratkih niti, zbog velike površine koju prekrivaju, radi lakšeg održavanja.

Nova podna obloga u starom ruhu

Danas je moguće napraviti novu podlogu koja će izgledati staro. Da bi ste to ostvarili najbolji su drveni podovi, odnosno brodski podovi. Poželjno je da daske koje se koriste ne budu najboljeg kvaliteta, prihvatljivije su estetski ako u drvetu postoje anomalije i nepravilnosti. Nakon farbanja, podovi se šmirglaju nejednako da bi se dobio željeni izgled i stekao utisak istrošenosti. Potom se podovi premazuju bezbojnim lakom da bi se zaštitili.

Oslikani pod

Oslikani podovi imaju završnicu u vidu tankog sloja providne, zaštitne mase. Ovakvi podovi zamenjuju dekoraciju i ukrasne elemente i estetski upotpunjavaju enterijer. Uvek su dobar izbor za minimalističke i monohromatske prostore, i za sve svedene stilove prostora.

Podovi od kože

Presvlačenje podova kožom i delovima kože je zanimljivo, neobično i novo. Razni ostaci kože u različitim bojama, dužinama i širinama, pričvršćeni za pod stvaraju kvalitetan podni pokrivač koji enterije može učiniti nesvakidašnjim.