Zadivljujuće ideje drvenih podova

Drveni podovi se mogu smatrati najizvrsnijim i najluksuznijim dizajnom podova. Oni koji su urađeni rukom veoma iskusnih majstora, stvaraju neverovatne enterijere za vlasnike kuća. Postavljanjem intarzija od samog drveta, čelika, bronze, prirodnog kamena, pa čak i cementa, postiže se moderna kompozicija u kući.

Intarzije na drvetu

Neobičan dizajn u vidu lakiranog hrastovog parketa sa intarzijom od drveta takođe, daje 3D izgled podu stvarajući savršenu harmoniju prostora.

Čelična intarzija na hrastovom parketu sa završnim premazom od ulja i voska, daje moderan mozaik parketu.

Sofisticirane i inovativne kolekcije intarzija na drvetu zavise od procesa izrade i tehničkih veština majstora, obogaćujući ih širokim spektrom modela potpuno novih proizvoda prilagodljivih za novi dizajn i nove materijale, u skladu sa specifičnim zahtevima i potrebama korisnika.

Završna obrada drvenih podova

Završna obrada drvenih podova je značajna u stvaranju kompletnog utiska enterijera. U upotrebi su prirodna pigmentisana ulja kojima se utiče na boju poda. Nauljeni pod izgleda toplije i prirodnije, i ne kliza se.

Ugrađivanje drvenih podova

Drveni podovi osim iz vizuelnog efekta, ugrađuju se i iz još jednog, bitnijeg razloga. Zdravstvenog. Pored toga što je drvo prirodan materijal, neuporedivo manje skuplja prašinu nego bilo koja druga podna obloga, a s time utiče i na smanjenje uzroka nastanka velikog broja respiratornih oboljenja.

Intarzija drveta se može javiti i na drugim korisnim površinama sem poda – na nameštaju ili kuhinjskim elementima.

Održivost i stil je teško nadmašiti. Dodavanjem detalja fine zanatske intarzije, zasigurno imate pobednika na tom polju!

Prethodni tekstGranit – nastanak i upotreba
Sledeći tekstHolanđani (opet) podigli gradnju biciklističke staze na viši nivo