3M Nomad™ profesionalni sistem otirača

Važnost Vašeg ulaznog prostora za Vašu zgradu

Razni oblici prljavštine, peska i vlage svakog dana se unose u objekte ostavljajući pritom vidljive mrlje i fleke na skupocenim podnim oblogama. Ovo ne samo da može da utiče na prvi utisak poslovnog partnera, stranke ili posetioca koji ulazi u ovaj objekat već može i da bude opasno u pogledu bezbednosti, skupo u pogledu troškova održavanja i čišćenja i u velikoj meri utiče na opšti utisak koji Vaš ulazni prostor ostavlja na posetioce kao i na Vaše zaposlene. Kvalitetno opremljen ulazni prostor sa odgovarajućim profesionalnim otiračima pruža zaštitu od klizanja a pritom igra bitnu ulogu u smanjenju troškova održavanja.

Funkcionalnost

3M Nomad™ otirači – podne prostirke imaju tradiciju dugačku preko 35 godina, razvijeni u jedan sistem koji će efikasno i pouzdano da zaštiti objekat od nečistoće. Svaki sistem treba da se sastoji od jednog spoljnog otirača koji će ukloniti grube nečistoće dok će unutrašnji otirač efikasno uklanjati finu prašinu i vlagu.

Prenošenje prljavštine
Prenošenje prljavštine

Istraživanja su dovela do zaključka da je idealna konstrukcija otirača spirlana-omča (trodimenzionalna struktura), koja na najpouzdaniji način može da izvrši tri glavne funkcije otirača kako bi on bio efikasan:

1. prihvatanje prljavštine
2. sakrivanje prljavštine
3. zadržavanje prljavštine.

Neadekvatne konstrukcije sprečavaju prihvatanje unutar otirača, što pouzrokuje prenošenje prljavštine sa otirača u unutrašnjost objekta.

Efikasnost

Nomad porodica otiračaLinija 3M Nomad™ profesionalnih otirača je tokom godina stalno unapređena, tako danas možete naći najveći izbor raznih otirača iz kojih se jednostavno može sastaviti sistem koji na najefikasniji način umanjuju i do 99% prljavštine. Zahvaljujući toj raznovrsnosti u izboru 3Move ponude, postoje idealna rešenja za najrazličitije vrste i veličine objekata komercijalnog tipa. Kada birate odgovarajući sistem otirača, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko aspekata: Gde će se otirač postaviti – u unutrašnjem prostoru ili ispred ulaza, na otvorenom? Koliko ima dnevno pešačkog prometa? Koja je vrsta objekta u pitanju? Da li se objekat nalazi u ruralnoj ili urbanoj sredini? Koja vrsta prljavštine je najčešća?

Profesionalni savet

„Ko pita taj ne skita“ – kaže naš narod. Već u projektnoj fazi izgradnje ili u fazama renoviranja, kompanija 3M će Vam pomoći da stvorite veoma efektan ulazni prostor, istovremeno nudeći jednostavno uklapanje u arhitekturu enterijera. Naš zadatak vidimo u tome da zaštitimo Vašu investiciju, produžimo vek trajanja skupocenim podnim oblogama a istovremeno smanjimo troškove održavanja i na taj način povećamo sigurnost.

Sigurnost

Višegodišnje iskustvo na svim kontinentima i proizvođač koji je poznat po visokim standardima i kvalitetu daje Vama sigurnost da će proizvod koji ste odabrali biti Vaš pouzdan partner koji svakim danom izvršava svoj zadatak i ispunjava Vaša očekivanja. Kompanija 3M to garantuje 5 godina od dana kada kupite 3M Nomad™ profesionalni otirač.*

Nomad™ Terra

Konstrukcija Nomad Terra otirača
Konstrukcija Nomad Terra otirača

Nomad Terra linija je pravi stručnjak za skidanje nečistoće, za upotrebu na otvorenom prostoru, u vetrobranu i u zatvorenom prostoru. Zahvaljujući svojoj postojanoj otvorenoj strukturi, ovi proizvodi hvataju skoro svu grubu nečistoće i time sprečavaju njen unos u zgradu. Vinilna struktura može poslužiti i kao mop koji upija vlagu.

Nomad™ Optima

Proizvodi sa aluminijumskim profilom iza linije Nomad Optima su dugog veka tokom koga nude odličnu zaštitu od prljavštine i vlage u vetrobranima ili kao nadgradni otirači uz adekvatan ram. Mogu da se kombiju sa ispunama od tekstila, gume ili četke.

Nomad™ Modular

Nomad Modular predstavlja estetsko i kvalitetno rešenje za vaš vetrobran. Ove prostirke predstavljaju idealnu ravnotežu između zadržavanja prljavštine i apsorpcije vlage. Modularni sistem vam omogućava da uskladite svoje estetske zahteve sa klimatskim uslovima.

Nomad™ Aqua PLUS

Konstrukcija Nomad Aqua PLUS otirača
Konstrukcija Nomad Aqua PLUS otirača

Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji dvostrukog vlakna, omčaste strukture kao i drenažnom sistemu, Nomad Aqua PLUS je pravi stručnjak za uklanjanje vlage i prljavštine u unutrašnjosti objekta. Ovaj otirač ima sposobnost da upitje do 5.5 litara tečnosti po m².

 

Nomad™ Basic Entry

Idealna zamena za otirače koji se rentiraju! Izuzetno efikasno uklanjanju nečistoću, upijaju i do 4 litra tečnosti po m². Omogućava da Vi odlučite kada je vreme da se otirač zameni što ga čini fleksibilnijim i ekonomičnijim od rent-a-matt rešenja.

Svi proizvodi se mogu koristiti samostalno ili kombinovano kao sistem otirača, radi postizanja željenog efekta na bilo kom ulazu.

3M Nomad otirači su:

ugradni ili nadgradni
po meri kupca
UV-otporni
sertifikovani, B1 – teško zapaljivi materijali*
raznovrsni, sa najširom ponudom vrsta i boja
testirani u preko 35 godina primene na tržištu
superiornog kvalitet i imaju 5 godina garancije*

*Detalje u vezi garancije i sertifikata za 3M Nomad™ otirače možete dobiti od 3M predstavnika prodaje.

3M (EAST) AG

Prethodni tekstAlternativna goriva u industriji
Sledeći tekstPrvi Samit energetskih menadžera Srbije