Zorka Keramika – bogat izbor za svačiji ukus i za svaku namenu

Zorka keramika je u četvrtak 18.04. u prijatnom ambijentu restorana „Foccacia“, hotela Hyatt održala je promociju nove kolekcije keramičkih pločica za 2013. godinu. Kao i vodeći italijanski, španski ili nemački kreatori trendova, najveći domaći proizvođač keramičkih pločica u Srbiji predstavio je po prvi put novi vid prezentacije proizvoda. Umesto u haotičnoj atmosferi sajma Zorka keramika ponudila svojim klijentima privatnu prezentaciju proizvoda u ambijentu prestižnog međunarodnog hotela.

Fancy - Zanosni dodiri elegancije i ekstravagancije uz novu dimenziju igre jarkih boja
Fancy – Zanosni dodiri elegancije i ekstravagancije uz novu dimenziju igre jarkih boja / foto: Zorka-Keramika d.o.o.

Prezentovano je šest noviteta i nekoliko osveženih serija pločica na ekskluzivan način, sa postavkom eksponata nalik onim koje se mogu videti u umetničkim galerijama. Događaju je pristvovao veliki broj partnera, distributera iz više od 15 zemalja, kao i predstavnika medija.

Posetice je pozdravio direktor Petar Miljković, a dalje predstavljanje nastavio je marketing menadžer Predrag Janković, opsujući keramičke pločice ne samo kao specifičan materijal namenjen za oblaganje nedovršenih podova i zidova. Prema njegovim rečima pločice su mnogo finije od drugih građevinskih materijala i mnogo truda je uloženo da se postigne njihov poželjan finalni estetski efekat, kao što imamo kod umetničkih slika.

Fokus inovacija Zorka keramike je na većim formatima keramičkih pločica. Većina novih zidnih pločica predstavljen je u modernoj dimenziji, dužeg formata 50×20 cm, dok je među podnim pločicama preovlađujuća dimenzija 45×45 cm. Sa stanovišta dizajna, dominiraju imitacije klasičnih prirodnih materijala – drvo, prirodni kamen i beton. Gde, kao i u modnoj industriji boje teže da budu prefinjene, nežne ili pak misteriozne. Samo neki izuzeci cu predstavljeni u vidu prelivajućih hromiranih površina.

Palas - Nežni bež tonovi praćeni kompatibilnim dekoracijama, za vaše kuhinje i kupatila
Palas – Nežni bež tonovi praćeni kompatibilnim dekoracijama, za vaše kuhinje i kupatila / foto: Zorka-Keramika d.o.o.

Tokom večeri su prvi put pred oči javnosti svoj sjaj pokazale kreacije razvojnog tima Zorka keramike.

Nova kolekcija keramičkih pločica

Sense - Podudarajuće četiri boje sa veoma finom, skoro tekstilnom strukturom uz sjajne metalne vene, poput posebno odabranih tapeta
Sense – Podudarajuće četiri boje sa veoma finom, skoro tekstilnom strukturom uz sjajne metalne vene, poput posebno odabranih tapeta / foto: Zorka-Keramika d.o.o.

Njih šest, na čelu sa serijom pločica namenjenom za enterijer, kupatila i kuhinje „Millennium“ koju uz jedinstven dizajn sa luksuznim teksturama prati estetsko podudaranje boja i dekoracija sa blagom dozom metalnog efekta. Zanosim dodirom elegancije, u novu dimenziju igre jarkih boja predstavila se serija „Fancy”. Kontrastom uz harmoniju nežnih i prirodnih boja dekorisanih sofisticiranim staklenim mozaicima polako se prišunjala serija „Emotion“. Svoje putovanje kroz svet zidnih pločica završili smo pogledom na seriju „Palas“ nežnih bež tonova praćenih kompatibilnim dekoracijama.

City - Minimilastička imitacija betona u pet prirodnih boja, idealna za kreatore modernih enterijera i eksterijera
City – Minimilastička imitacija betona u pet prirodnih boja, idealna za kreatore modernih enterijera i eksterijera / foto: Zorka-Keramika d.o.o.

Serije podnih pločica „CITY“ i SENSE“ su posebno dizajnirane za arhitekte, oni će naći odgovarajuću primenu i za enterijere i eksterijere, čak i privatnih kuća. Serija „CITY“ nudi minimilasticku imitaciju betona u 5 prirodnih boja, a „SENSE“ u 4 podudarajuće boje sa mnogo finijom, skoro tekstilnom strukturom uz sjajne metalne vene. Uz prezentovane pločice promovisan je novi katalog za 2013. godinu, kao i potpuno novi web sajt www.zorka-keramika.rs, praćen popularnim sadržajima i podrškom za društvene mreže. Kako je i očekivano ostatak večeri se nastavio, do dugo u noć uz druženje u prijatnom okruženju, koje su začinili odmerena muzika i bogat izbor hrane i pića.

 

www.zorka-keramika.rs

ZORKA-KERAMIKA d.o.o.
A. Hajduk Veljkova 1, 15000 Šabac, Republika Srbija
T. +381 15 361 000
E. keramika@zorka-keramika.rs
W. www.zorka-keramika.rs