I mi ćemo hodati po vodi

Već smo pisali o svetskom trendu broj jedan što se tiče podova, 3D izvedba tla po kojem hodimo. Sigurna sam da ste imali priliku da vidite kako to izgleda. Ispod vaših nogu mogu prividno izranjati delfini, kornjače, kojekakve šarene ribice. Ili se možete nalaziti u džungli sa bujnom vegatacijom.

Kako nastaju ovi podovi?

Iako je svakome prva pomisao da neki tamo umetnik dolazi da oslikava po već postavljenim podovima, istina je ipak, malo manje kreativna. Naime, 3D podovi se izrađuju printanjem fotografije na posebnom printeru te prekrivanjem posebnim zaštitnim slojem zbog kojeg ih je, kažu stručnjaci, izuzetno lako održavati. Znači, možete sebi priuštiti ovu vrstu luksuza iako imate decu koja prljalju kao dvadesetoro odraslih.

3D podovi u spavaćoj sobi
3D podovi

Jasno mi je da sada razmišljate koliko godina treba da radite po osam sati dnevno da biste svoju porodicu počastili jednim „morskim dnom“ ili „potokom u kupatilu“, ali i tu stižu lepe vesti. Na poslednoj konferenciji za novinare kompanije Red RhinoFlooring, vodećoj u svetu 3D podova, objavljeno je da će ovaj način uređenja ipak biti povoljnije i samim tim pristupačnije i nama sa nešto plićim džepom.

3D podovi
3D podovi

U Srbiji se to odnosi na devedeset posto ljudi, tako da je ovo zaista lepa vest za sve. To što živimo u ekonomski manje bogatoj zemlji ne znači da ne volimo lepe stvari. Naprotiv.

Piše: Mirjana Makarin Plavšić